В Укрпошті знову заявили, що припинять доставку пенсій, якщо уряд не встановить...

В Укрпошті знову заявили, що припинять доставку пенсій, якщо уряд не встановить вищий тариф

Загрузка...

Укрпошта припинить доставку пенсій тим пенсіонерам, які не мають банківського рахунку, якщо уряд не ухвалить рішення про підвищення тарифу на доставку пенсій до економічно обґрунтованого рівня.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора компанії Ігоря Смілянського до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Так, в Укрпошті заявляють, що чинний тариф на доставку пенсій — збитковий, том у разі, якщо до 1 вересня 2019 року уряд не встановить новий тариф, то державна компанія припинить доставку пенсій.

«Я завчасно попереджаю Вас, міністерство соціальної політики та Пенсійний Фонд України про те, що з 1 січня 2020 року Укрпошта не буде доставляти пенсії по нинішньому збитковому тарифу», — йдеться у листі голови Укрпошти.

У компанії пропонують уряду затвердити підвищений тариф на доставку пенсій або винести доставку пенсій на відкритий тендер серед приватних поштових операторів.

«Це має бути на ринкових умовах, визначених у відкритому тендері, а не з регульованим тарифом чи виписаною під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу», — заявив Смілянський.

Він також додав, що підвищення тарифу Укрпошти є вагомою умовою залучення компанією іноземних інвестицій.

Зазначимо, що це вже не перша вимога Укрпошти щодо підвищення тарифів на доставку пенсій. Нагадаємо, що 26 жовтня 2018 року стало відомо, що Укрпошта може відмовитись від доставки пенсій та закрити відділення у селах через нерентабельність. Пізніше, у коментарі Громадському, голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

Після цього уряд передбачив 500 мільйонів гривень додаткового фінансування Укрпошти у проекті бюджету на 2019 рік до другого читання.

hromadske.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO