Ресторан без готівки: Mastercard і «Сушия» запустили cashless експеримент

Ресторан без готівки: Mastercard і «Сушия» запустили cashless експеримент

Загрузка...

У ході експерименту новий ресторан мережі «Сушия» у БЦ «Астарта» у Києві повністю відмовиться від готівки – в оплаті як замовлень, так і чайових

Київ, 29 травня, 2019 р. – Уперше в Україні компанія Mastercard і мережа «Сушия» запустили сміливий безготівковий експеримент: у новому ресторані «Сушия» у БЦ «Астарта» (вул. Ярославська, 58) у Києві прийматимуть тільки безготівкові платежі. Оплачувати замовлення можна буде карткою або за допомогою платіжних пристроїв із NFC. Винагороду офіціанту також можна буде залишити тільки у безготівковій формі. Ресторан відкрився усередині травня і, на додаток до традиційного для мережі сервісу, пропонує новий формат самообслуговування Сушия-Експрес. Гості нового закладу протягом місяця зможуть обходитись без гаманців і готівки, оцінивши нові можливості cashless-досвіду ресторанів майбутнього. Cashless експеримент триватиме до 30 червня 2019 року.

Як зазначив Юрій Батхін, віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні, «Mastercard вже не перший рік створює території без готівки в Україні, але ми також давно хотіли зробити подібний cashless експеримент з торговим партнером, і ми раді, що «Сушия» підтримали цю ідею. Сьогодні ми разом започаткували новий безготівковий тренд».

Наразі кожне третє замовлення у кафе чи ресторані столиці оплачується безготівково – платіжною карткою або пристроями з NFC[1]. За даними Mastercard, українці найчастіше розраховуються смартфоном у продуктових магазинах, транспорті, на заправках, у кафе та ресторанах.

«У всьому світі темп життя прискорюється з кожним днем. Дедалі популярнішими стають місця, де можна дуже швидко купити їжу, але при цьому якісну і здорову. Саме тому ми з ентузіазмом відгукнулися на пропозицію Mastercard провести місяць без готівки. Для нас це рішення – ще один крок назустріч інноваціям і очікуванням наших споживачів. Крім того, ми запустили додатковий сервіс у новому ресторані – Сушия-Експрес, який дозволяє швидко і зручно купити готові страви. Відвідувач, що поспішає, може вибрати в спеціальному холодильнику страву, тут же поруч розрахуватися в терміналі самообслуговування карткою або смартфоном і взяти їжу з собою або з’їсти тут за експрес-столиком. При цьому безготівкова оплата на терміналі забезпечує гостю потрібну йому швидкість – не треба чекати рахунок та решту», – зазначив Антон Ходисько, генеральний директор Сушия.

Максимальний доступ до безготівкових оплату ресторані забезпечить кіоск самообслуговування, де відвідувачі зможуть поповнити свою банківську картку готівкою або ж отримати нову prepaid-картку, у випадку, якщо у гостя немає картки для розрахунків.

Безготівкова оплата замовлення й чайових – один із прямих шляхів поліпшення досвіду споживачів. За даними глобального дослідження[2], для 74% відвідувачів кафе та ресторанів серед міленіалів і покоління Z критично важливо, щоб процес замовлення та оплати був максимально легким і швидким.

«Безготівковий стиль життя стає все більш поширеним трендом серед українців, які цінують зручність і безпеку розрахунків без готівки. Якщо говорити про оплати смартфонами, то тут динаміка особливо показова: тільки за останній рік в Україні кількість NFC оплат за допомогою нашої діджитал-платформи зросла в 35 разів[3]. Сьогодні ми запускаємо і зовсім сміливий, і унікальний для України cashless експеримент, задаємо новий тренд і закликаємо інших наших партнерів підтримати ініціативу та приєднатися до cashlesschallenge разом із Mastercard», –підкреслив Юрій Батхін.

Експеримент став другим спільним інноваційним проектом партнерів. У квітні цього року Mastercard і «Сушия» за підтримки iPay.ua запустили на українському ринку рішення для безготівкової оплати чайових. Сервіс вже працює у чотирьох закладах мережі в ТРЦ SmartPlaza, SilverBreeze, «Проспект» і БЦ «Астарта». Для оплати чайових карткою офіціант вибирає на платіжному терміналі опцію «Оплата з чайовими», вводить свій унікальний номер і суму замовлення у закладі. Клієнт може вибрати фіксований відсоток винагороди – 5%, 10% або 15% від вартості, або іншу суму на свій розсуд. Оплата проходить двома транзакціями: оплата основного замовлення і оплата чайових, без комісій. Сума чайових зараховується безпосередньо на банківську картку офіціанта.

Про Mastercard

Mastercard  (NYSE: MA),  www.Mastercard.com—міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об’єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного. Слідкуйте за нами в соціальній мережі Твіттер @MastercardNews, беріть участь в обговореннях на Cashless Pioneers Blog та підписуйтесьна свіжі новини на Engagement Bureau.

Про «Сушия»

Сьогодні «Сушия»— найбільша і швидкозростаюча в Україні мережа ресторанів японської кухні, яка налічує 38 ресторанів у 13 містах України. З відкриттям першого ресторану в 2006 році компанія зробила ставку на демократичність і якість, тому в ресторанах «Сушия» запропоновані доступні ціни та великий вибір різноманітних пропозицій японської кухні. Прямий імпорт основних продуктів і найсильніша система логістики дозволяють компанії регулювати вартість страв, зберігаючи при цьому високі стандарти якості. Свіже, якісне, корисне — це принципи, яких «Сушия» дотримується вже 12 років.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Олександри Гонтар ([email protected]), тел.: 0445862710, Mastercard; а також до Тетяни Шаправської ([email protected]) тел.: 0508728878, Be—itAgency



[1] ДослідженняPoster, 2018: https://bit.ly/2uyrHFH[


[2] Джерело: дослідженняBRP-Windstream Enterprise, Restaurant Digital Crossroads: The Race to Meet Guest Expectations, 2018


[3] Період: перший квартал 2018/перший квартал 2019


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO