Одеський порт за підсумками першого кварталу збільшив доходну частину і скоротив витрати

Одеський порт за підсумками першого кварталу збільшив доходну частину і скоротив витрати

Загрузка...

Як уже повідомлялося, в січні-березні нинішнього року вантажообіг Одеського порту склав 6219,9 тис. т, що на 298,9 тис. т (+5 відс.) більше аналогічного показника 2018 р. Ріст вантажопереробки забезпечений за рахунок зерна (+192.7 тис. т.) і металопрокату (+161.4 тис. т).

За інформацією служби економіки, фінрезультат першого кварталу перевиконано в порівнянні з плановим на 64 відс. і склав 159,8 млн. грн. при плані 97,5 млн. грн. До бюджетів різних рівнів перераховано 37,5 млн. грн.

За підсумками січня-березня доходи перевищили планові показники на 16 відс. , Витрати склали 89 відс., тобто наявності скорочення. На перевиконання дохідної частини вплинули два фактори – зростання вантажоперевалки, а також збільшення доходів деякими підрозділами адміністрації порту (служба транспортування і супроводження вантажів, капітанія, МСЧ і т.д.).

Витрати вдалося скоротити за рахунок того, що при відсутності льодової кампанії адміністрація порту не приваблювала для проводки суден буксири льодового класу. Додаткові фактори, що вплинули на зниження витрат – скасування договору на надання охоронних послуг сторонньою організацією, а також економія споживання газу завдяки теплій зимі і зниження ціни за блакитне паливо, зниження на 25 відс. використання електроенергії підрозділами адміністрації порту. Зниження споживання електрики вдалося домогтися завдяки скороченню на 56 відс. витрат на освітленість території порту, за рахунок організації обліку та контролю на 45 відс. зменшилось споживання електроенергії контролюючими органами, розташованими на території порту, і ін.

Слід зазначити, що в першому кварталі згідно з даними головної диспетчерської стівідорними компаніями, що працюють на території порту, оброблено 321 судно. При цьому постановку до причалів і висновок судів виконували 4 буксирні компанії. Крім того, на розгляді в ОФ ДП «АМПУ» знаходяться ще кілька пропозицій на надання буксирних послуг.

Прес-служба адміністрації Одеського порту


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO