«Контейнерний термінал Одеса» встановлює рекорди обробки контейнерів

«Контейнерний термінал Одеса» встановлює рекорди обробки контейнерів

Загрузка...

26 квітня Одеський порт відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні пан Ернст Райхель. Високий гість побував на контейнерному терміналі на Карантинному молу, яким оперує дочірнє підприємство німецького концерну HHLA – ДП “Контейнерний термінал Одеса” (ДП «КТО»)

Будучи безперечним лідером контейнерного ринку України, компанія обслуговує судна таких відомих контейнерних ліній, як МSC, ZIM, HAPAG LLOYD, YANG MING, ARKAS LINE, THE ONE та ін. Компанія надає високоякісний сервіс, оперуючи 3 причалами, два з яких – 1-к , 2-к довжиною 650 м і глибиною біля кордону 14,5 м створені на відвойованій у моря території. Ці причали, як і складські площі (19 га) сьогодні широко відомі як проект “Карантинний мол”, що реалізується спільно з АМПУ в особі адміністрації Одеського порту і німецькою стороною. При цьому іноземні інвестиції склали вже понад 100 млн євро.

– Контейнерний термінал в Одесі – це зримий приклад того, як Німеччина інвестує в економіку України. Федеральний уряд підтримує ці інвестиції.

Для нас дуже важливо, що такий масштабний інфраструктурний проект реалізований за участю німецьких інвестицій. Ми віримо в те, що цей проект має суттєвий вплив на розвиток українського контейнерного ринку, і, в кінцевому підсумку, позитивно позначиться на економіці країни. Німеччина завжди підтримувала і буде підтримувати Україну на її шляху до Європи, – сказав Е.Райхель.
Як повідомив президент ДП «КТО» Філіп Свенс, 6 травня очікується прибуття до Одеського порту нового фідерного сервісу компанії MSC.

– Один з найбільших гравців світового контейнерного ринку – контейнерна лінія MSC відкриває додатковий фідерний сервіс, який буде обслуговувати колектив ДП «КТО». Це дуже важлива подія для нас. Керівництво лінії залучає для цього додатковий флот місткістю кожного судна до 1700 TEU. Для контейнерного терміналу, яким оперує наша компанія, це можливість збільшити обсяг перевалки контейнерів, закріпити своє лідерство на українському контейнерному ринку. Упевнений, що весь колектив нашої компанії виправдає кредит довіри такого солідного і стабільного партнера, – підкреслив Ф. Свенс.

Поряд з наданням послуг європейського рівня компанія постійно розвивається і продовжує інвестування в реалізацію проекту «Карантинний мол».

– У 2018 році ми освоїли новий вид послуг – спільно зі стивідорними компаніями Одеського порту перевалюємо зерно у спеціалізованих контейнерах із застосуванням інноваційних технологій. Крім того, наш термінал протягом півтора року нарощує перевалку негабаритних вантажів. Одним словом, ми диверсифікуємо свій бізнес. Сьогодні, щоб бути конкурентоспроможним, потрібно постійно вдосконалювати процес обробки контейнерних вантажів. Так, 7 квітня при обробці контейнеровоза MSC “SOLSTICE N” інтенсивність досягла 127 контейнерів на годину. Це не єдине наше досягнення: в квітні очікується рекордний обсяг вантажоперевалки за останні 10 років – понад 35 тис. TEU – розповів генеральний директор Анастас Коккін.

Довідка. «Контейнерний термінал Одеса» – дочірнє підприємство німецького концерну HHLA, оперує контейнерним терміналом в Одеському порту з 2001 р. Рекордний обсяг перевалки контейнерів було досягнуто в 2008 р. – 536,9 тис. TEU. У реалізацію проекту “Карантинний мол” вкладено понад 100 млн. євро інвестицій. Термінал є найбільшим платником податків Одеського порту: в 2018 р. до бюджетів всіх рівнів було перераховано 389,6 млн грн.

На данном изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и на улице
На данном изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и на улице
На данном изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и на улице
На данном изображении может находиться: 5 человек, люди стоят и на улице
На данном изображении может находиться: 4 человека, люди улыбаются, люди стоят, борода и на улице
На данном изображении может находиться: 4 человека, люди улыбаются, люди стоят и на улице

Пресс-служба адміністрації Одеського морського порту


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO