Всеукраїнський Форум національних спільнот

Всеукраїнський Форум національних спільнот

Загрузка...

26 березня 2019 р. стало визначним днем у житті національних спільнот України. Сьогодні у м. Ужгороді відбувся Всеукраїнський форум національних спільнот. Проведення Форуму було ініційовано Радою національних спільнот України. Участь у заході взяли очільники та представники близько 60 всеукраїнських і регіональних громадських спільнот.

Місце проведення Форуму було обрано невипадково, адже Закарпаття відомо як один із самих багатонаціональних регіонів України. Голова РНСУ Ашот Аванесян звернувся до всіх учасників Форуму зі словами привітання та щирої подяки за підтримку і зазначив, що прямо тут і зараз відбувається визначна для країни подія.

Участь у заході взяла кандидат на пост Президента України Юлія Тимошенко. Слід зазначити, що Юлія Володимирівна стала єдиним з кандидатів на президентську посаду, який знайшов час і можливість зустрітися з представниками національних спільнот, що є наочним свідченням її глибокого розуміння важливості єдності багатонаціонального українського суспільства, міжнаціональних відносин, захисту прав і законних інтересів усіх громадян України незалежно від їхнього національного етнічного походження.

Учасники Форуму обговорили актуальні питання подальшого розвитку України, розвитку державної етнонаціональної політики, забезпечення прав представників національних спільнот. Учасники Форуму були єдині у тому, що ситуація в Україні потребує докорінних змін, у тому, що президентські вибори дають шанс для таких змін, а також у своїй підтримці Юлії Тимошенко та її програми як кандидата на пост Президента України.

У свою чергу Юлія Володимирівна наголосила на визначальній важливості збереження і зміцнення єдності українського суспільства, неприпус-тимості дій, спрямованих на розділення українських громадян за ознаками національності, мови, релігії чи інших ознак. За її словами, Українська держава має забезпечити як дотримання прав закордонних українців у країнах їхнього проживання, так і прав українських громадян — представників національних спільнот.

Форум завершився ухваленням Хартії міжнаціональної злагоди, яку підписали керівники більше 30 всеукраїнських громадських організацій національних спільнот, голова Ради національних спільнот України Ашот Аванесян та Юлія Тимошенко як кандидат на пост Президента України.

Хартія повинна стати свого роду дорожньою картою подальшого розвитку державної етнонаціональної політики, спрямованої на поглиблення міжнаціональної єдності заради подолання наявних нині перед нашою країною викликів, утвердження України як правої, демократичної європейської держави, її розвитку та забезпечення прав українських громадян незалежно від їхньої національної належності. Зокрема, Хартія передбачає утворення Ради міжнаціональної злагоди при Президентові України, центрального органу виконавчої влади з питань національних спільнот, популяризацію за кордоном найкращого українського досвіду забезпечення міжнаціональної єдності тощо.

Водночас, Юлія Тимошенко звернулася до Голови РНСУ Ашота Аванесяна і наголосила, що реалізація Хартії є лише початком співпраці в інтересах усіх громадян України. Також вирішено провести наступну зустріч відразу після президентських виборів, які, за однодушним настроєм учасників Форуму, мають завершитися перемогою Юлії Тимошенко.

Текст Хартії


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO