Суд зобов’язав Олега Бахматюка виплатити борг в 2,5 мільйона євро

Суд зобов’язав Олега Бахматюка виплатити борг в 2,5 мільйона євро

Загрузка...

6 лютого на засіданні Верховного Суду підтвердили законність арбітражного рішення 2015 року про виплату майже  2,5 млн євро боргу компанією «Райз» на користь компанії Нусід (Nuseed). «Райз» належить Олегу Бахматюку, який позбувся права вимагати в подальшому скасування цього арбітражного рішення

Співпраця Nuseed і «Райз» розпочалась в січні 2013 року, підписавши договір про постачання 237 тонн насіння на суму 2 413 000 євро. У лютому цього ж року Nuseed виконала умови договору і поставила насіння в повному об’ємі.

У липні 2014 «Райз» оплатила 208 000 євро, з того моменту більше платежів не надходило, а переговори двох сторін ні до чого не привели. Nuseed була змушена звернутися до суду.

Сьогодні іноземний бізнес в Україні, як правило, вирішує суперечки в арбітражі, оскільки це в більшості випадків швидше, тільки одна інстанція, і надійніше, суддів обирають самі сторони, як і арбітражну установу, тому, 11 грудня 2015 року Міжнародний комерційний арбітражний суд (МКАС) виніс рішення задовольнити вимогу компанії Nuseed про виплату 2 384 498 євро, включаючи штрафні санкції.

«Рішення Верховного суду України на користь компанії Nuseed – це хороший сигнал з боку нашої системи правосуддя для міжнародних компаній, які ведуть свою діяльність в Україні, а також для тих, хто збирався почати вести бізнес з українськими партнерами. Визнання і виконання рішень міжнародного арбітражу безсумнівно позитивно позначається на іміджі України і на її інвестиційної привабливості », – стверджує керуючий партнер юридичної фірми Cai & Lenard Антон Луковкін, що представляє компанію Nuseed в ході судових розглядів.

Брент Захаріа, виконавчий директор групи компаній Nuseed підкреслив: «Таке рішення дозволить Nuseed впевнено інвестувати і далі розширювати бізнес в Україні, співпрацювати з українськими виробниками, дистриб’юторами та переробниками соняшнику, що дасть ще більше можливостей для їх розвитку».

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO