“Велика риба” Луценка, Павло Гречківський знову подається до Вищої ради правосуддя

“Велика риба” Луценка, Павло Гречківський знову подається до Вищої ради правосуддя

Загрузка...

Фігурант розслідування ГПУ Павло Гречківський знову претендує на членство у Вищій раді правосуддя, хоча згідно з Конституцією на цю посаду можуть обирати лише раз. Про це Слідство.Інфо дізналося з повідомлення на сайті Вищої ради правосуддя.

Затвердити Гречківського разом з іншими кандидатами можуть 15-16 лютого під час з’їзду адвокатів України. Водночас Павло Гречківський — чинний член Вищої ради правосуддя. Відповідно до 131 статті Конституції, одна й та сама людина не може бути членом ВРП два строки поспіль.

Як прокоментував Слідству.Інфо член Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков, Гречківський користується тим, що раніше орган називався інакше — Вища рада юстиції, його реорганізували у Вищу раду правосуддя після судової реформи 2017 року. Тому він подається до нібито новоствореного органу.

«Це абсолютно хибна логіка. Це узурпація влади й порушення закону. Якщо адвокати їх включать у бюлетені, і більше того виберуть, це означатиме, що Вища рада правосуддя в такому складі не є легітимною», — сказав він.

Гречківський фігурував у розслідуванні Генеральної прокуратури. У вересні 2016 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гречківського затримали, коли той вимагав хабар майже 13 мільйонів гривень. За це Гречківський нібито повинен був забезпечити запорізькій компанії потрібне рішення в судах усіх трьох інстанцій. «Ще одна велика риба», — написав тоді Луценко у Facebook.

Однак, попри заяви очільника ГПУ, слідчі кваліфікували злочин лише як «замах на шахрайство». Згідно з розслідуванням Слідства.Інфо, спільником Павла Гречківського міг бути заступник голови Верховного Суду Богдан Львов. Але в Генпрокуратурі не знайшли підтвердження цьому.

Попри такі звинувачення, Павла Гречківсього впродовж усього розслідування не відстороняли від роботи у Вищій раді правосуддя. А наприкінці жовтня 2018 року повністю виправдали в суді.

Повторно до ВРП подався ще один чинний член ради — Олексій Маловацький. Він фігурував у переписках нардепа-втікача Онищенка, про що Слідство.Інфо розповідало в розслідуванні «Клуб Книголюбів». Згідно з перепискою, Онищенко домовлявся з Юлією Тимошенко, щоб члени її партії підтримали Маловацького на таємному голосуванні як члена ВРП від Верховної Ради. Раніше Маловацький також працював у виборчому штабі Петра Порошенка.

slidstvo.info


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO