Чорно-білі кадри Чорнобиля: сьогодні вшановують ліквідаторів трагедії

Чорно-білі кадри Чорнобиля: сьогодні вшановують ліквідаторів трагедії

Загрузка...

4 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Головне управління ДСНС України у м.Києві нагадує про пам’ятну дату старими фотографіями з місця страшної події. 

– Ця дата нагадує нам про велич людських вчинків. Цього дня в Україні традиційно вшанувують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію., – поділились в ГУ ДСНС.

10 листопада 2006 року Указом Президента України була затверджена ця дата. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобольської АЕС.

Не лише Україна, а й весь світ не скоро оговтається від наслідків трагедії на ЧАЕС, адже ця катастрофа вважається однією з найбільших за всю історію людства.

Всього у ліквідації наслідків аварії і гасінні пожеж у 30-кілометровій зоні брали участь понад 6000 пожежників з усієї України. Лише від Київського гарнізону брали участь більше 300 чоловік. Саме завдяки роботі пожежних підрозділів вдалось уникнути серйозної катастрофи – водневого вибуху, який міг стати черговим етапом трагедії.

Трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року, залишила страшний спадок, котрий люди будуть оберігати всіма зусиллями заради власного майбутнього, заради відданих життів.

vechirniykiev.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO