У січні Укрпошта виплатила на 25 млн грн пенсій більше

У січні Укрпошта виплатила на 25 млн грн пенсій більше

Загрузка...

Національний оператор поштового зв’язку Укрпошта у січні ц.р. збільшив суму виплат пенсій на 25 млн грн., порівняно з груднем минулого року. Потреба у збільшенні фінансування підприємства Пенсійним Фондом України викликана зростанням кількості пенсіонерів, які отримують гроші через Укрпошту.

У складній економічній ситуації в країні питання своєчасності та надійності отримання коштів для пенсіонерів є першочерговим. Незважаючи на бойові дії на сході, Укрпошта стабільно здійснює виплату пенсій у всіх населених пунктах, які знаходяться під контролем української влади.

«Особливістю роботи Укрпошти сьогодні є те, що вона працює навіть там, де не працює жоден банк, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Саме Укрпошта першою прийшла на допомогу мешканцям звільнених та найближчих до окупованих територій населених пунктів».

Нині, коли десятки банків, переживаючи фінансові труднощі, обмежують видачу готівки через банкомати, а то й припиняють свою діяльність, пенсіонери, які отримують пенсію на картки в цих установах, ризикують принаймні на деякий час втратити доступ до залишків на своїх рахунках.

Дуже важливо, що Укрпошта є лише посередником між державою та пенсіонерами і жодним чином не використовує їхні кошти в своїй господарській діяльності, а відтак пенсіонери убезпечені від ризиків невиплат унаслідок збанкрутіння або погіршення фінансового стану тієї чи іншої установи.

Стабільність і надійність роботи підприємства, у складі якого найбільш розгалужена мережа – 11,8 тис. поштових відділень по всій Україні, підтверджується роками роботи на ринку послуг поштового зв’язку та традиційною довірою населення.

Крім того, лише Укрпошта виплачує пенсії з доставкою додому. Людям похилого віку не потрібно витрачати зайвий час на пошуки потрібного банкомату, в якому може бути недостатньо грошей або який може не працювати.

Пенсіонери зі стажем прекрасно знають, що листоноша не тільки принесе гроші, а й на дому може прийняти комунальні платежі, оформити передплату на газети та журнали, а якщо є потреба, доставити товари першої необхідності, поповнити рахунок мобільного оператора тощо. Неабияке значення для багатьох пенсіонерів має і живе спілкування, адже листоноша – це людина, яка і порадить, і допоможе.

Згідно із законодавством, громадяни України мають право самостійно обирати спосіб одержання пенсії. Ніяка державна чи недержавна установа не можуть примусити пенсіонера змінювати обрану ним установу обслуговування.

Якщо Ви хочете отримувати пенсії вдома, необхідно звернутися із заявою до управління Пенсійного фонду за місцем проживання і чітко вказати при цьому «Пенсію прошу виплачувати поштою з доставкою додому».

ДЖерело: http://ukrposhta.ua/u-sichni-ukrposhta-viplatila-na-25-mln-grn-pensij-bilshe