Ігор Мізрах: Як конопля впливає на здоров’я людини

Ігор Мізрах: Як конопля впливає на здоров’я людини

Загрузка...

Де використовують марихуану й коноплю та яквживають в наші часи.

Як правило, марихуану курять, часто змішуючи з тютюном.

У легені курця марихуани потрапляє лише п’ята або четверта частина масел, що міститься в сигареті, тому що 40-50% потрапляє в навколишнє повітря, а інша частина розпадається внаслідок горіння. Вплив проявляється приблизно через півгодини та триває 2-3 години.

Іноді марихуану додають у страви. При такому вживанні марихуани, засвоюється в травному тракті повільно і частково.Ефект проявляється через годину-півтора і триває приблизно вдвічі довше, ніж від куріння. На щастя, подібний спосіб вживання не поширений, тому що вплив у їжі марихуана часто володіє непередбачуваною силою і тривалістю. Наприклад, відвідуючи Голландію туристам радять не їсти печива з марихуаною, воно може вплинути непередбаченої дії на організм людини. У гашишу міститься набагато більше канабіноїдів, ніж в марихуані, його курять або жують. Конопляна олія додається по краплині у звичайну сигарету або в сигарету з марихуаною для посилення ефекту.

C:\Users\hp\Desktop\d3b792f-konoplya755.jpg

В Україні Державна служба з лікарських засобів та контролю над наркотиками видала першу ліцензію на імпорт та на реекспорт з високоякісної (канабідіолу) в коноплі – екстрактів і концентратів, готових канабідіолів -продуктів, обробку канабідіолів, оптовий продаж готової продукції канабідіолу, а також на реекспорт концентратів канабідіолу та продуктів переробки канабідіолу в Європу та на світовий ринок.

Медичну марихуану, або медичний канабіс відноситься до конопель та канабіноїдів для того, щоб лікувати хвороби або лікувати їх симптоми. Вона використовується від нудоти при хіміотерапії, для поліпшення апетиту у хворих на СНІД, а також проти хронічних болів і м’язових спазмів, має протипухлинну дію.

Побічні ефекти виникають – запаморочення, втома та галюцинації, однак можуть включати проблеми з пам’яттю, психічне звикання, загострення психозів й проблеми з мотивацією.

В яких країнах легалізували канабіс.

Аргентина

В країні прийняли закон у жовтні 2017 року, та дозволила використовувати масло канабісу в медичних цілях й вирощувати марихуану у дослідницьких цілях.Легалізована для медичного використання, можна мати при собі – 5 г.

Австралія

Закон різний в кожному штаті, але марихуана легальна для медицини. Вона легальна для особистого використання на Північній території, Південній Австралії, Австралійської столичної території та Вікторії.

Австрія

Дозволені препарати з канабісу та вирощування в лікувальних цілях.

Тим не менш, покупка, продаж або виробництво марихуани не в лікувальних цілях – незаконно.Марихуана легалізована для особистого використання. Допустима кількість при собі – 5 г.

Бельгія

Марихуана легалізована. Допустима кількість при собі – 3 г.

Беліз

Декриміналізовано особисте користування – при собі можна мати до 10 г.

У 2017 році в закон про зловживання наркотиками в країні були внесені поправки, що дозволяють курити марихуану в будинку.

Болівія

Незаконно вирощувати канабіс, але законно використовувати його в невеликих кількостях.

Бразилія

Країна декриміналізувала вирощування й дозволила мати при собі невелику кількість марихуани та інших наркотиків понад 10 років тому, але покупка тапродаж залишаються незаконними.

Камбоджа

Незаконно в країні, але в деяких місцях та ресторанах туристам пропонують «веселу піцу» з марихуаною.Камбоджійцям дозволено вирощувати невелику кількість рослини для лікувальних цілей і кулінарії.

Канада

Канада з 17 жовтня 2018 року стала другою країною в світі по продажу марихуани, яка стала законна для медичних цілей та невелику кількість можна купувати й вирощувати  вдома в особистих цілях. Уряд вирішив, щоб захистити молодь від доступу до канабісу, продавати можна тільки для осіб старше 18 років в авторизованих магазинах у розмірі один грам канабісу.

Чилі

Аптеки почали продавати ліки на основі канабісу у 2017 році, після того як марихуану легалізували для медичних цілей у 2015 році.Сенат країни надає можливість людям вирощувати власні плантації.

Колумбія

У 1986 році Колумбія декриміналізувала вирощування до 20 рослин для особистого користування, при собі можна мати до 22 г.

У 2016 році країна прийняла закон, що легалізували медичну марихуану для внутрішнього використання та експорту – було затверджено 33 компанії, яким дозволено вирощувати, обробляти та експортувати її.

Хорватія

Декриміналізовані препарати на основі канабісу для лікування серйозних захворювань. Особисте використання легально у невеликих кількостях. Коноплю можна вирощувати для особистого використання за попереднім дозволом.

Кіпр

Дозволено особисте використання до 30 г та вирощування трьох рослин.

Чехія

Приватне вживання легалізовано. При собі можна мати до 15 г марихуани.

Також можна вирощувати до п’яти кущів в лікувальних цілях, але тільки при наявності ліцензії.

Данія

Канабіс легальний тільки для медичних цілей.

Еквадор

Дозволено при собі мати до 10 г в особистих цілях.

Фінляндія

Куріння в громадських місцях заборонено, можна отримати штраф. Марихуана легальна в медицині, але її вкрай рідко призначають.

Німеччина

Канабіс був декриміналізований для особистого використання, та кількість варіюється в залежності від міста – в Берліні зазвичай 15 г, але в інших містах – 3-5 м.

Медична марихуана була легалізована у 2017 році для тих, хто страждає важкими захворюваннями.

Греція

Марихуану легалізували для використання в медицині у 2017 році, а у березні 2018 року дозволили вирощування на виробництві.

Індія

Декриміналізовано в штаті Гуджарата. У парламенті вже представили законопроекти про легалізацію.

Ізраїль

У березні 2018 року було прийнято законопроект про декриміналізацію канабісу. Він дозволений у медичних цілях, та близько 25 000 чоловік мають ліцензію на його використання.

Італія

Медична марихуана була затверджена у 2006 році. Невелика кількість для особистого використання зазвичай карається штрафом.

Ямайка

У 2015 році канабіс став законним для використання в медицині. У країні можна вирощувати рослину у будинку для особистого користування.

Люксембург

Особисте володіння було декриміналізовано у 2001 році, але існують суворі закони про використання марихуани неповнолітніми або на робочому місці.

Македонія

Лікарські засоби були легалізовані ще у 2016 році.

Мальта

Країна легалізувала лікарський канабіс в березні.Декриміналізована до 3,5 г для особистого використання.

Мексика

Медична марихуана була легалізована в червні 2017 року, але масла і таблетки повинні містити менш як 1% речовини. При собі можна мати до 5 гта декриміналізовано в країні з 2009 року.

Непал

Марихуана в Непалі – незаконна, за винятком індуїстського фестивалю «Маха Шиваратрі».

Нідерланди

Канабіс декриміналізували, можна мати при собі до 5 г і вирощувати п’ять. У кав’ярнях дозволено продавати марихуану, але тільки за суворими правилами. Вони продають до 5 г за один раз. Тільки жителям Нідерландів дозволено вживати марихуану.

Норвегія

Дозволено використання в медичних цілях, а при собі можна мати до 5 г.

Панама

Легалізована тільки для медичних цілей.

Парагвай

Країна санкціонувала використання масла канабісу у 2017 році та має державну систему його використання.

Перу

Препарат легалізований у лікувальних цілях.

Польща

Дозволено в лікувальних цілях з 2017 року.

Португалія

Всі наркотики були декриміналізовані у 2001 році.

Росія

Марихуана декриміналізовано, можна мати при собі до 6 г.

Словенія

Дозволена для особистого використання. Був запропонований законопроект для використання в медицині й для обмеженого вирощування вдома.

Литва

В країні з 11 жовтня 2018 року легалізували  канабіс у медичних цілях.

Іспанія

Можна законно використовувати його в приватному порядку, вирощувати для себе. Не можна вживати в громадських місцях.

Швейцарія

Канабіс декриміналізований і легальний для медичних цілей.

Туреччина

Країна узаконила виробництво, щоб боротися з незаконним продажем. Однак марихуана незаконна для особистих цілей  країні.

Україна

Зберігання до 5 г без наміру збуту відноситься до адміністративних правопорушень.

США

Марихуана незаконна на федеральному рівні, але деякі штати узаконили її використання: за медичним призначенням у 29 штатах і Вашингтоні та уряд американських штатів Мічиган, Міссурі і Юта проголосували за легалізацію конопель в медичних і рекреаційних цілях.

Уругвай

У 2013 році Уругвай став першою країною, яка легалізувала вирощування, продаж та вживання марихуани, так борються з бізнесом злочинців.

Замбія і Зімбабве

Законно тільки для лікувальних цілей.

«Коноплю – використовують у лікувальних цілях, таким чином вчені провели дослідження, що рослина може вилікувати важкі захворювання у людей. У Харкові у квітні 2018 року вперше відбулася в Україні міжнародна медична канабіс-конференція (IMCC) на якій продемонстрували багато вчених та лікарі зі всього світу, свої знання та розповіли, як на практиці пацієнти видужували за допомогою ліків в яких входив у склад канабіс.Технології просуваються та світ не стоїть на місті.» Зазначив Ігор Мізрах.

Ігор Мізрах

Ексклюзивно для журналу РЕЙТИНГ

Посилання на сайт: https://ratingua.net/

Посилання на сторінку фб: @ratingnewsmagazine


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO