Мізрах Ігор: Ось так живуть в Японії – країні, де переміг національний...

Мізрах Ігор: Ось так живуть в Японії – країні, де переміг національний солідаризм

Загрузка...

Японія відрізнялась своїми нововведеннями та цікавими фактами, які запатентовані у цій країні, де не має в інших країнах. Відмінною особливістю країни є квітуча сакура та вид спорту, як сумо. Не потрібно забувати й про інноваційні туалети, які відрізняються від наших. В Японії потяги завжди приходять за розкладом, а дренажні канали схожі на ставки. Також у них у торговельних автоматах наповнені свіжими яйцями. Відкриваючи для себе цю дивовижну країну і її приголомшливу культуру, можна потрапити в інший світ.

Приведемо багато факторів, які є божевільні, так й добрі вчинки, з яких треба брати приклад.

1.Назви на банках з напоями написані шрифтом Брайля вперше з’явилися у Японії

Шрифт Брайля – це спеціальний рельєфно-крапковий шрифт для людей з вадами зору та названий на честь розробника Луїсом Брейлем. Також Брейль використав поряд латинський алфавіт, які використовують верхні й середні шести крапок. Для позначення наступних букв додається нижня крапка ліворуч, потім ліворуч і праворуч, потім праворуч. Цими ж знаками позначаються і букви українського алфавіту з додаванням спеціальних знаків. Різні комбінації шести крапок дають можливість позначати також цифри, розділові знаки, математичні, хімічні й нотні знаки.

2.Ввічливість вболівальників футболу

Японські вболівальники залишилися після матчу чемпіонату світу з футболу 2014 року, щоб допомогти прибрати стадіон. Дії Японців дуже щирі та корисні, таким чином вони готові допомагати не лише своїй сім’ї, але й для оточення в замін отримати задоволення від прибраного стадіонна.

3.У багатьох громадських туалетах до стіни прикріплені дитячі сидіння

Картинки по запросу У багатьох громадських туалетах до стіни прикріплені дитячі сидіння

Це зроблено для того, щоб батьки почували себе комфортно та могли зробити свої справи.

4.У місцевих лікарнях годують породіль, як у ресторанах

Таким чином, для породіль хочуть зробити найкращі умови та кожна породілля може заказати індивідуальне меню для себе.

5.В Японії часто зустрічаються туалети, в яких після миття рук воду можна використовувати для змиву

Це зроблено за для економії, тим вони піклуються за екологічне середовище.

У Японії немає сміттєвих баків, оскільки все сміття переробляється. Відходи поділяються на 3 типи: скло, те що спалюється та переробляється і не спалюється. Кожен тип відходів вивозять в певний день і викидати його можна тільки по строго відведених числах. За порушення процедури великий штраф.

6.Японські люки

Це справжнє вуличне мистецтво. Річ у тому, що кришки люків в Японії притягують дивовижною високохудожньої красою. Історія дивовижних люків пішла з 1985 року, коли чиновники в Міністерстві будівництва, дозволили японським муніципалітетам прикрашати кришки люків, щоб привернути увагу жителів до дорогих проектів каналізації. З часу вулиці Японії покривають маленькі несподівані художні сюрпризи.

7.У більшості японських шкіл немає прибиральниць

Якщо у нас заведено вважати, що навчальний процес – це школа, то в Японії навчання починається вже в дитячому садочку. У початкову школу японці йдуть у віці шести-семи років, навчальний рік у них традиційно починається у квітні.

Японська школа складається з трьох ступенів: початкова школа – вчаться шість років, середня і старша – по три роки. Таким чином, всього 12 класів, але обов’язковими з них є лише дев’ять. Однак 94% хлопців надходять в десятий клас – це дійсно дуже хороший показник. Особливо якщо враховувати, що на відміну від початкової та середньої школи за навчання в старшій доводиться платити. Учні прибирають самі в знак подяки школі за навчання.

8.Вибачення в знак поганим діям

Японці дуже вдячний та вихований народ, який за свої вчинки обов’язково відповідають та перепрошують. Наприклад: на папірці написано: «Я випадково перевернув ваш велосипед та розбив дзвінок. Я дуже перепрошую».

У Японії немає робочих-іммігрантів. Це укладено законом: мінімальна зарплата, на яку дозволено наймати іноземного робітника у Японії перевищує середній оклад праці японця. Таким чином, для високооплачуваних фахівців шлях в країну залишається відкритим.

9.Швидкісні поїзди в Японії їздять м’яко та швидко

Залізниця у Японії обладнана технологіями, які дають змогу відчути себе, як у літаку. Всі поїзди обладнані м’якими кріслами, автоматами з кавою і прохолодними напоями, в них також обов’язкова наявність туалету, міського телефону і табло японською та англійською мовами. Вартість проїзду внутрішньоміськими залізничними лініями – 150-300 JPY – приблизно $2,5, квитки купуються в спеціальних автоматах на станціях.

Також новий рекорд у Японії було вставлено, як потяг на магнітній подушці розігнався до 590 км/год, побивши власний рекорд у 2003 році – 581 км/год.

10.Довіра до людей

Японці завжди думають правильно і на користь іншим, таким чином, вони повернуть загублені речі власнику, або покладуть на те місце де його знайшли, та ніколи не заберуть собі.

11.Допомога іншим

Таким чином, пасажири в Токіо відштовхнули вагон поїзда, щоб врятувати жінку, затиснуту між платформою і вагоном.

У Японському метро є вагони тільки для жінок. Їх приєднують вранці, щоб у годину пік ніхто не пристава до дівчат.

12.Зручно та ефективно

Ще один чудовий японський винахід – стійка для зберігання парасольок. Зроблено для зручності людей, щоб не доводилось заносити мокру парасольку в приміщення та ніхто не прихопить парасольку «помилково».

13.Для розуміння

У такому туалеті можна побачити, які кабінки вільні, а які – зайняті, для зручності та розуміння.

14.Прощання персоналу

Персонал аеропорту махає рукою, коли відлітає літак, так бажають щасливого польоту.

15.Зручність

У японських аеропортах валізи сортують за кольором для того, щоб зручніше було знайти пасажирам.

16.Умови для дітей

Дитяче місце в одному з поїздів, як поїздка в салоні машиніста. Так поїздка для дітей проходить значно цікавіше.

Токіо найбезпечніший мегаполіс у світі. У Токіо настільки безпечно, що шестирічні діти самостійно користуються громадським транспортом.

17.Потреби

Це сидіння зроблено у ліфті, як туалет в разі потреби, а й для того щоб можна було де присісти.

18.Умови для пішоходів

В Японії є понад 300 перехресть, які можна перетнути по діагоналі.

Японія маленька країна, але тут багато всього великого. Тут знаходиться найдорожчий парк розваг у світі «Disney Sea», чотири з десяти найвищих американських гірок. У Токіо найрозвиненіша система метро у світі, знаходиться найбільший залізничний вузол та найбільше змішане пішохідне перехрестя. У всіх північних містах Японії, де взимку випадає сніг, підігріваються тротуари й вулиці. Ожеледиці не буває, і сніг прибирати не треба.

Також, в Японії зелений сигнал світлофора – це синій колір. Коли в Японії з’явилися перші вуличні світлофори, сигнали в них були червоного, жовтого і синього кольору. Пізніше з’ясувалося, що зелений колір набагато краще видно на великій відстані, ніж синій, і світлофори замінили.

19.Торговий автомат з продажу свіжих фермерських яєць

Торговий автомат у Японії набуває великим попитом. Так японці дійшли до продажу фасованих яєць в автоматі для зручності в сіточках по 10 штук, щоб не йти у супермаркет і не стояти у чергах.

20.Нестандартні фрукти

Так в Японії продають квадратні кавуни, щоб вони краще поміщалися в холодильник й не займали багато місця.

В Японії дешева риба і м’ясо, але дуже дорогі фрукти. Одне яблуко коштує $2, зв’язка бананів $5, а найдорожчий фрукт диня $200.

21.Довіра до людей

Тільки в Японії можна залишити всій гаманець у кишені й заснути прямо в поїзді та проснутися не пограбованим. Довіра дуже важливий фактор у житті, але не всі можуть так довіряти не знайомим людям й можна бути спокійним.

Питання честі грає в Японії центральну роль, навіть в політиці. Останній прем’єр-міністр Юкіо Хатояма подав у відставку після того, як не зміг виконати передвиборчу обіцянку та двоє його попередників теж так зробили.

Японія – остання країна у світі, де формально зберегли титул Імперії.

22.Сходи у Японії

Поручні повторюють контур сходів, які йдуть вздовж призначені для людей з вадами, щоб їм зручніше було переміщати руки.

23.Комфорт

У деяких потягах є спеціальні ванни для ніг, щоб можна було розслабитися в дорозі. Комфорт насамперед важливіший для Японців.

Більша частина залізниць в Японії приватні. Недержавні перевізники відповідають за 68% всього залізничного сполучення країни.

Мізрах Ігор


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO