Після розпаду СРСР Україна володіла третім у світі за розмірами ядерним потенціалом,...

Після розпаду СРСР Україна володіла третім у світі за розмірами ядерним потенціалом, але 24 жовтня 1991 року – все змінилося

Загрузка...

Після розпаду СРСР Україна володіла третім у світі за розмірами ядерним потенціалом, але 24 жовтня 1991 року – все змінилося. Того дня Верховна Рада у заяві «Про без’ядерний статус України» проголосила про вжиття заходів для знищення всіх ядерних озброєнь та висловила намір приєднатися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Повний контроль над ядерною зброєю на території колишнього Радянського Союзу, обеззброївши своїх сусідів, встановила Московія.

Тодішній Президент України Леонід Кравчук сказав в інтерв’ю, що у нас не було іншого виходу, Україна опинилася б в ізоляції. До слова, за два роки до того він відстоював ухвалення постанови Політбюро ЦК КПУ про заборону Народного руху України, проте зазнав невдачі.

А французький генерал, перший президент П’ятої республіки Шарль де Голль сказав, що держава, яка не володіє ядерною зброєю, коли інші володіють цією зброєю, не володіє власною долею.

Той випадок, коли французькому генералу віриш більше…

Андрій Немировський

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO