Винахідливий вінничанин Руслан Тарадайко запустив виробництво ековати для утеплення будинків з газет...

Винахідливий вінничанин Руслан Тарадайко запустив виробництво ековати для утеплення будинків з газет та паперових відходів

Загрузка...

«Ековата, яка не підтримує горіння та розповсюдження вогню і значно поліпшує захист будівлі під час виникнення пожежі, давно популярна у країнах Заходу», – розповідає підприємець – «Найбільше целюлози, яку в Україні не виробляють, міститься у газетному папері, у нашому випадку – це відпрацьовані газети або відходи газетного виробництва».

Щоб виготовити ековату використовують газетний папір з поліграфії, туди ж додаються високоякісні антисептики, які не мають неприємного запаху, знижують рівень горючості, захищають від впливу грибкових мікроорганізмів і попереджають розвиток бактерій.

«Борна кислота, відома як безпечний засіб у боротьбі з гризунами та комахами, також має антисептичну дію», – ділиться подробицями своєї справи підприємець.

Якщо вірити його словам, укладання утеплювача має певні особливості: ековату не стелять просто на стіну. Спочатку роблять каркас, а до спеціальної установки висипають суху спресовану речовину, яка розрихлюється і тоді під дією тиску видувається на змочений водою фасад.

«Це ідеальний варіант для приватних садиб: у селах раніше не утеплювали дахи, через які втрачається 25% тепла», – каже Руслан.

Утеплення ековатою є чи не найбезпечнішим і найякіснішим варіантом, запевняє Руслан Тарадайко.

«Ековату можна повторно використовувати, наприклад, після проведення перепланування будинку», – зауважує він – «Вартість такого утеплення залежить від товщини шару, який задувають на поверхню і обходиться  у порівнянні з іншими утеплювачами недорого і надійніше».

Проект Руслана Тарадайко розпочався у березні 2018 року.

«Для запуску виробництва на повну потужність потрібно близько 700 тисяч гривень», – розповідає Руслан –  «Грант у розмірі 100 тисяч гривень отримали на обласному конкурсі стартапів, який організовувала Вінницька ОДА. Кошти витратимо на купівлю обладнання для пневматичної укладки ековати, яка дозволить створити мобільну пересувну станцію – комплекс на колесах буде повністю автономним: забезпечуватиме себе і світлом, і водою, і сировиною».

Ось так і будується справжній український бізнес, разом із новаторськими ідеями.

Ігор Мізрах

Ексклюзивно для журналу РЕЙТИНГ

Посилання на сайт: https://ratingua.net/

Посилання на сторінку fb: @ratingnewsmagazine


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO