Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа – посол

Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа – посол

Загрузка...

Посол України у Франції подякував міській владі Парижа за проявлену солідарність з українським режисером.

Незаконно засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа. Про це повідомив посол України у Франції Олег Шамшур у мікроблозі Twitter. “Рада міста проголосувала за присвоєння Олегу Сенцову звання почесного громадянина Парижа! Дякую меру Анн Ідальго, а також всім, хто підтримав це рішення, за прояв солідарності з українським режисером! Продовжуємо мобілізацію на звільнення усіх українських політичних в’язнів Кремля!”, – наголосив посол.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова у Криму навесні 2014 року, згодом його вивезли до Росії. У серпні 2015 року українського режисера засудили до 20 років ув’язнення за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів. Його утримують в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на Ямалі. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів. Його стан швидко погіршується, тоді як російські тюремники запевняють, що стан здоров’я Сенцова задовільний. Сенцову присвоїли звання почесного громадянина Парижа

unian.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO