Поштовики провокують обурення центральною владою

Поштовики провокують обурення центральною владою

Загрузка...

Розширене засідання робочої групи обласних ради, адміністрації та чернігівської філії «Укрпошти» перетворилося на розлогий «круглий стіл», бо до роботи були запрошені голови об’єднаних територіальних громад, районних рад, редактори районних газет.

Темою гострої розмови був пілотний проект генеральної дирекції «Укрпошти» «Пересувне відділення». Про цей експеримент неодноразово писав «Голос України». Якщо коротко – він передбачає закриття сільських поштових відділень і заміну їх пересувними відділеннями.

За експеримент «відчитувалися» очільник філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олена Дорошенко та заступник генерального директора зі стратегії та проектів ПАТ «Укрпошта» Костянтин Мішустін. «Проте жоден із їх аргументів на користь подальшого реформування не отримав належної підтримки. І особливо – від редакторів місцевих газет, тиражі видань яких, після першої хвилі звільнень листонош та закриття поштових відділень в населених пунктах, де мешкає менше двох тисяч жителів (а таких сіл і містечок понад дев’яносто відсотків), почали помітно падати», – відзначає керівниця інформаційного відділу обласної ради Наталія Купрієнко.

Раніше між обласними адміністрацією, радою та дирекцією філії «Укрпошти» було підписано меморандум, що передбачав обмеження експерименту лишень трьома районами та припинення звільнення листонош. Ці та інші пункти домовленостей поштою порушені – і експеримент, що викликає нарікання, поширений на всю область, і листонош звільняють, а роботу пропонують за 150 – 200 кілометрів.

Як наслідок, скажімо, у селі Карповичі Семенівського району пересувна поштова лавка привозить газети гамузом, звалює їх і розносьте хто хоче. Про це розповіла редактор газети «Життя Семенівщини» Катерина Дика. Подібні ж факти називалися у Тупичівській ОТГ, в Ріпкинському, Чернігівському, Куликівському районах.

Практично селяни відмовляються передплачувати друковані ЗМІ, адже їх пошта практично не доставляє. Питаю в голови Семенівської ОТГ Сергія Деденка: «Проводове радіо у вас давно не працює, якщо не буде газет і відключать аналогове телебачення – що буде у вашому прикордонному районі?». Він відповів не роздумуючи: «Бабуся в селі скаже, що влада помінялася і вона живе тепер у Росії».

Редакторка також прикордонної газети зі Сновська Олена Компанець, розповідаючи про нищення поштою друкованих ЗМІ, не втрималася від емоційного запитання поштовикам: «Для чого ви підриваєте авторитет Президента? На кого ви взагалі працюєте?!». Адже в селах, де пошта припиняє існування, люди нарікають саме на владу, розуміючи, що ПАТ «Укрпошта» – фактично державне підприємство. Натомість директорка чернігівської філії «Укрпошти» Олена Дорошенко назвала скарги на роботу оновлюваної пошти «політично вмотивованими», а журналісти виконують завдання «по повідомленню негативу», зате в неї є листи – подяки за хорошу роботу пошти. Щоправда, чомусь їх не зачитала…

Були й просто кумедні моменти, як, скажімо, коли заступник генерального директора зі стратегії та проектів ПАТ «Укрпошта» Костянтин Мішустін з радістю став запевняти в успішності пілотного проекту, адже закуплено нових поштових автомобілі більше, ніж за попередні п’ять років, його запитав голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус: “Звідки гроші, адже ви сказали, що підприємство збиткове?». Київський представник замовк…

…Бурхлива розмова, яку модерували виконуюча обов’язки голови обласної адміністрації Юлія Свириденко та заступник голови обласної ради Арсен Дідур, фактично зайшла в тупик: поштовики не чули людей, люди ж обурено продовжували нанизувати нові й нові факти ліквідації поштового зв’язку. Пауза для проведення телефонних переговорів поштовиків зі своїм генеральним директором Ігорем Смілянським затяглася. Зрештою, було вирішено ще потерпіти до 17 вересня – мовляв, пошта виправить свої недоліки. Проте як можна виправити систему – нікому не зрозуміло.

Зате дві політичні сили вже проводять протестні акції, а селяни Коропського та Бахмацького районів готуються перекривати трасу Київ – Бачівськ. Можливо, тоді нарешті міністр інфраструктури Володимир Омелян побачить результат дій свого протеже – керівника «Укрпошти»?!

Громадська рада Укрпошти


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO