Ну що, наздогнали?! (І знову про реформи Укрпошти)

Ну що, наздогнали?! (І знову про реформи Укрпошти)

Загрузка...

Наслідки поштової реформи вже відчули на собі як жителі сіл, які обслуговують пересувні поштові відділення, так і редакції газет. Коли пан Смілянський представляв на початку літа в Чернігові на Красній площі нові автомобілі пересувних поштових відділень, то після своєї промови про покращення обслуговування сільського населення сказав: «Ну що, поїхали!». Тепер він точно може сказати селянам інше: «Ну що, наздогнали?»

«Пересувне відділення поштового зв’язку буде обслуговувати маленькі населені пункти. Бригада в складі начальника пересувного відділення поштового зв’язку, листоноші, водія приїжджатиме в кожен населений пункт за графіком. І поки начальник відділення буде обслуговувати клієнтів, листоноша піде на доставку», – так обіцяло керівництво Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Та реалії зовсім інакші, і вони плачевні для тих людей, кого спіткало таке «покращення». Зі всіх куточків Чернігівщини скаржаться на те, що поштова машина не приїздить вчасно, доводиться стояти і чекати по декілька годин, щоб отримати періодику та заплатити комуналку. І добре, якщо в селі лишили листоношу, а в більшості сіл її немає, то й за газетами доводиться самостійно ходити – ніякі «приїжджі» листоноші їх не розносять. Кинуть мішок з періодикою під ноги – і шукай своє! І оце вони називають покращенням обслуговування!

Начальники нових поштових відділень вимагають у людей квитанції на передплату. Декому й взагалі не привозять газет, передплачених взимку на цілий рік, мовляв, у нас немає даних, що ви її передплатили. Телефон редакції «Чернігівщини» не замовкає. Люди скаржаться на роботу таких пересувних відділень і на те, що не отримують газети.

«У нас зробили пересувне відділення, але лишили листоношу, – скаржиться жителька села Халявин Людмила Хоботня. – В минулий четвер вона мала б принести нам вашу газету, але прийшла без неї. Каже, не привезли, привезуть у вівторок. Настав вівторок – листоноші немає. Дзвоню їй, питаю, чого нема «Чернігівщини» – каже, не привезли. То що ж це за ставлення до людей? Навіщо я тоді ті газети передплачую, коли мені її через декілька тижнів принесуть?»

Не менш турбує і те, що ці відділення майже ніколи не приїздять у фіксований час. Людям треба кидати роботу, якої в селі дуже багато, і годинами очікувати машину, щоб оплатити комуналку та отримати пенсії. Про яку роботу тут може йти мова?

инулих вихідних стала свідком того, як людям в селі Жеведь Чернігівського району з городів потрібно було бігти, аби заплатити комунальні платежі. Пересувна пошта сюди їздить двічі на тиждень – у вівторок та п’ятницю. Оскільки п’ятниця була офіційним вихідним, пошта приїхала в суботу – звичайно ж, як завжди, не за графіком. Всі люди на городах – копають картоплю. Коли на горизонті з’явилася поштова машина, жінка, кинувши все, побігла її зупиняти, бо треба заплатити за світло. Не встигла. Коли ж ця «довгоочікувана» машина їхала назад, машину зупиняли вже всі. Адже комуналку потрібно заплатити вчасно, і добре, якщо кошти надійдуть на рахунок без затримок. Селяни вже скаржаться й на те, що оплачені в пересувному відділенні комунальні платежі довго не потрапляють на рахунки, і вже на наступний місяць платіжки поприходили із зазначенням заборгованості.

Поміч УКРПОШТА


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO