Чому розгорівся скандал довкола призначення нового ректора Національної музичної академії імені Чайковського?

Чому розгорівся скандал довкола призначення нового ректора Національної музичної академії імені Чайковського?

Загрузка...

КОМЕНТАРІ НА ПОМИЛКОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ В. О. РЕКТОРА МАКСИМА ТИМОШЕНКА.

1. ВІД ПОБРЕХЕНЬОК ДО БРЕХНІ МАКСИМА ТИМОШЕНКА – 1 ЧОРНОМОРСЬКА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ

Опубліковано 6 серп. 2018 р.

Чому розгорівся скандал довкола призначення нового ректора Національної музичної академії імені Чайковського? Максим Тимошенко, в.о. ректора Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського

ПРЯМА МОВА ТИМОШАНКА М. О.

– «Мій батько 50 років працював у Національній музичній академії…»
=дійсно він працював на 9 років менше – 41 рік, (1963-2004 рр.
– «фактично частина колектива мене запросила попрацювати виконуючим обов’язки ректора…»
=жодного подібного факту не було=
– «…я все дитинство провів в консерваторії, це школа Лисенка при консерваторії…»
=Музична середня спеціальна школа імені М. Лисенка ніколи не була при консерваторії=
– «мене представляли 11 червня в присутності Великої вченої ради, це біля 100 чоловік…»
=присутні були тільки члени Вченої ради, це біля 30 чоловік=
– «…те, що я вхожу в раду директорів Зеленого хреста дійсно підкреслило мій статус професора культурології»
=мабудь це щаслива новина для культурологів – відтепер вони надійно крокують у Європу під прапором Зеленого хреста=
– коли мене представляли «всі ті, хто знають мене і мого батька і навідь плескали…»
=на представленні панувала трунна тиша=
– зроблені революційні зміни «вони всі підписували перед виборами контракт на рік, а потім чекали чи подовжать корнтракт, чи ні, а я підписую на пять років…і вже підписав декілько на 5 та 3 роки…»
=контрактна система є і буде дифференційованою, як це робиться у Європі, а підписувати контракти на 5 років не проробивши і двох місяців у колективі – це не революція, а кадрова корупція=
– «такий славетний диригент, як Кирил Карабиць мені зателефонував і сказав: Максим, ти зробив за півтора місяці більше, ніж попередня влада за 14 років…»
=це пряма підстава Кирилу, краще спитати у його матері Марини Капиці, вона багато років працювала головою профспілки Академії і знає що зроблено за 14 останніх років=
– «… я провів успішно вступні іспити, це дуже важливо, і немає жодної апеляції…»
=це заслуга попереднього ректора та якісної і фахової підготовчої роботи з початку 2018 року.=
– «…вони призначають юриста з економічною освітою, він кандидат економічних наук і доцент, фактично ректором керівником мистецькогоо закладу, вибачте, це нонсонс, в світі такого нема…»

=Бровій Анатолій Анатолійович – Перший проректор, Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент. Народився 13 травня 1983 року в селі Купчинці Іллінецького району Вінницької області. У 2005 році закінчив юридичний факультет Національної академії державної податкової служби України. З 2006 року працює в Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського, з 2008 року – на посаді проректора з адміністративної та правової роботи, а з 2016 року – на посаді першого проректора. Одночасно займається викладацькою роботою на кафедрі суспільних наук. У 2009 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Адміністративно-правове регулювання трудових відносин в Україні». Автор 10 наукових публікацій з проблем правового регулювання трудових відносин. Нагороджений Грамотою Верховної Ради України “За заслуги перед українським народом” (01.2018 р.) з першого серпня наказом Міністра культури призначений виконуючим обовязків ректора НМАУ ім. П. І. Чайковського=

– «…я знаю інформацію про зрив виборів, 20 вересня їх не буде, тому шо будуть зафіксовані системні порушення і ця людина буде виконувати обовязки ще якийсь термін…»
така обізнаність у запланованій

ВІД ПОБРЕХЕНЬОК ДО БРЕХНІ МАКСИМА ТИМОШЕНКА – 2

Львів. Громадське радіо. 15.08.2018 Максим Тимошенко, колишня студентка Олександра Морозова, Анатолій Кочерга

ПРЯМА МОВА ТИМОШЕНКА.

– «…я дійсно був представлений колективу консерваторії 11 червня, це було урочисто зроблено…»
=Якщо траур можна ідентифікувати з урочистостями, бо вчена рада зустріла Держсекретаря Карандєєва з Тимошенком з трунним мовчанням та великим знаком питання – чому в. о. ректора призначило Міністерство культури України не Рожка або Бровія, а Тимошенка??? Міністерство зробило велику помилку і виправило її через 40 днів.=

– «…мене призначають в. о. ректора Академії. Пояснюю що це фактично є, фактично мене призначають до виборів, якщо вони відбудуться…»

=Ключова фраза «якщо вони (вибори ректора) відбудуться». Цей сценарій пророблявся мабуть самим Тимошенком, бо виконувати обов’язки ректора при певних обставинах можливо дуже довго. А за поданими документами на вибори ректора Тимошенко не має 10 років педагогічного стажу (одна з ключових вимог до претендентів), бо його біографія говорить: Навчався в Київській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті ім. М. В. Лисенка (1990). Закінчив Київський національний економічний університет (1996, економічний факультет), кваліфікація магістр ділового адміністрування. Друга вища освіта – Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв (2012) [1].

Очевидь, з музикою не склалося – пішов у економісти. Працював в Київському відділенні Радянського фонду культури (пізніше Київське відділення Українського фонду культури) (1991-1992, зав. Відділом; 1992-1993, директор), АКБ «Незалежність» (1993-1997, голова правління), апараті Верховної Ради України (2003-2014), Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (з 2012, доцент з 2013, професор з 2014 р. Закінчив у 2012 р. Академію керівних кадрів, наступного року – доцент (2013), ще через рік – професор (2014) Це можливо за два роки від студента до професора ??? І ніякої корупції… З 2012 року педагогічна робота поєдналася з президентством у Зеленому хресті та Верховною радою. А що кажуть його студенти?

– «…мій батько більше всих був ректором 22 роки і 50 років там працював…»
=Батько працював 41 рік (1963-2004).=

– «…частина колективу запрошувала мене…»
=Колектив не знав і не чув про це, колектив був налаштований на подовження роботи з ректором Рожком В. І. (лист від колективу на Міністра.

– «… зроблені (Тимошенком) революційні зміни по відношенню до контрактів, то шо люди мали контракти на рік, зі мною…на п’ять років…»
=За дві каденції минулого ректора контракти підписувались на рік, три, п’ять років та безстрокові – це розумна кадрова політика, яка існує у Європі. А укладати контракти з усіма на 5 років не проробивши в колективі прівтора місяці – це і є кадрова корупція перед виборами ректора!=

– «…мені юрист сказав, що «вас звільнили по-беспрєдєлу і також не допустять до виборів по-беспрєдєлу…»
=Сленг вашого юриста говорить про склад вашої, пане Максиме, команди. Бронь-боже такого керівництва Академією і мистецтвом взагалі! Нехай краще займеться доведенням вашого педагогічного стажу до десяти років десь там на півночі Росії, де рік йде за два…=

ПРЯМА МОВА КОЧЕРГИ

– «…(читає з написаного) наша влада не дасть знищити та поневолити наше дорогоцінне надбання нашої держави нашу культуру та мистецтво нашу талановиту молодь…»
=Вже не дала знищити, бо Міністерство культури своєчасно виправило помилку з призначенням в. о. ректора Тимошенка.=

РОМАН ЛЄЩОВ – СТУДЕНТ КАФЕДРИ ВОКАЛЬНОГО СПІВУ (ТЕЛЕФОННИЙ ДЗВІНОК)

«…Я уважаю и Владимира Ивановича (Рожка) и Анатолия Анатольевича (Бровия), но за время даже моей учебы в консерватории ничего не поменялось: такое здание в центре города, нельзя было подремонтировать? Хотя бы косметику навести (1)? Я уже молчу про общежитие, которое разваливается по-тихонечку.(2) Крыша консерватории течет в нескольких местах, насколько я наслышан, точечно. (3) В результате на стенах грибок, зимой холод собачий, студенты сами заклеивают окна скотчем, заниматься невозможно(4), часы занятий в классах сократились, чтоб заниматься подготовкой как студентам (5), допустим, обратиться к ректору Владимиру Ивановичу за каким-то советом не возможно (6)
=Цікаві питання на які дасть відповідь сам Рожок Володимир Іванович. Скажу тільки одне, якби ви, пане Романе, вчилися чотирнадцять років тому, ваших питань щодо стану зовнішньому та внутрішньому консерваторії, її інструментарія, присутності викладачів та студентів на заняттях було б вдесятеро більше. І ще одне, ДУМАЙТЕ, АНАЛІЗУЙТЕ, НЕ ВЕДІТЬСЯ НА ЩИРІ ОБІЦЯНКИ.=

РЕПЛІКА КОЧЕРГИ 

– «…вимоги до міністерства пояснити позицію чехарди зміни достойних на зовсім недостойних…»

Міністерство обов’язково пояснить. «Зовсім недостойні» не пройшли, сподіваюсь і не пройдуть.

РЕПЛІКА ТИМОШЕНКА

– «… дійсно, за сто п’ять років існування консерваторії було десять ректорів, я одинадцятий. Це міжнародний скандал. За два місяці міняється три ректори…»

Пане Максиме, не вводьте в оману громадськість, ви ще не ректор і вже не в. о.

Юрій Драч


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO