Ігор Мізрах та Микола Гладкий про скіфську культуру та спадщину, що треба...

Ігор Мізрах та Микола Гладкий про скіфську культуру та спадщину, що треба берегти

Загрузка...

Хто ми і звідки ми пішли? Одвічні питання, які завжди турбують людство. Історія утримує величну спадщину кожного народу, передаючи її крізь сторіччя нащадкам. Без минулого не має майбутнього, отже завданням кожного народу є пам’ятати свою культурну спадщину, шанувати її та нести світові.

Самобутня національна культура українського народу є невід’ємною частиною світової культури. Своїм корінням вона сягає в сиву давнину. Потужна ідея вшанування свого власного роду завжди визначала українців, як патріотичну націю, об’єднану народним духом та культурою. Український народ прожив багату і бурхливу історію. Жити йому довелось на роздоріжжі, через яке проходило багато різних народів і племен. Задовго до часів Київської Русі, коли на сучасній території України мешкали різні племена, важливий вплив на національну спадщину здійснила саме скіфська культура.

Скіфи –  кочовий, вільний народ, віруючий у старовинних богів минулого. Знавшись на конярстві та військовій справі, у стародавні часи, скіфи населяли степи Північного Причорномор’я та внесли невичерпне джерело історичних відомостей, збагативши культурну спадщину України.

Микола Гладкий, Вячеслав Стасюк, Игорь Мизрах, Мизрах Игорь, Игорь Аркадьевич Мизрах, Ігор Мізрах, Мізрах Ігор, Ігор Аркадійович Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійович,

Зліва направо: В’ячеслав Стасюк, Микола Гладкий, Ігор Мізрах

Микола Гладкий – збирач Скіфії, науковець, історик, політик, людина яка нещодавно видала науково-популярну книгу «Скіфські реліквії України», де, з науковим підходом до справи, систематизував сотні унікальних артефактів скіфського періоду. Саме цю свою книгу автор подарував засновнику соцільно-культурної платформи Ukrainian Heart Ігорю Мізраху, який завжди підтримує розвиток рідної культури в своїй країні та за її межами.

Подарована автором книга стане добрим надбанням великої колекції автентичної літератури, яку в майбутньому можливо буде представити широкому загалу на заходах  соцільно-культурної платформи Ukrainian Heart, як в Україні, так і за кородоном.

Також Ігор Аркадійович Мізрах вважає своєю місією не тільки розповсюдити, але й захистити нашу культурну спадщину. Сьогодні надто серйозна небезпека, зумовлена новими феноменами, притаманними нашому часу, загрожує культурній спадщині, яка є істотною частиною спадщини людства і джерелом збагачення і гармонійного розвитку нинішньої та майбутньої цивілізації.

«Кожний здобуток культурної спадщини є унікальним і зникнення будь-якого з них є безповоротною втратою і непоправним збідненням цієї спадщини. Кожна країна, на терені якої розташовані здобутки культурної спадщини, повинна зберігати цю частину спадщини людства і забезпечити її передачу наступним генераціям. Вивчення культурного здобутку, знання про нього, його захист у різних країнах світу сприяють порозумінню між народами» — вважає Ігор Мізрах.

Саме тому спільно продумана і сформульована політика захисту культурної спадщини обумовлює постійну взаємодію між Державами-членами ООН та здатна рішуче вплинути на діяльність, здійснювану у цій галузі Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури.

Сьогодні слід розгортати активну політику зберігання культурної спадщини та її органічного включення у життя суспільства. Україна розпочала скоординовану діяльність усіх зацікавлених державних та приватних служб для формулювання і здійснення такої політики. Заходи запобіжного й поправного характеру щодо культурної спадщини мають доповнюватись іншими заходами, спрямованими на забезпечення кожному здобутку цієї функції, яка включала б його в сучасне і майбутнє соціальне, економічне, наукове та культурне життя народу, до того ж функції, сумісної з культурним характером цього здобутку. У діяльності, спрямованій на захист культурної спадщини, слід використовувати наукові та технічні досягнення усіх дисциплін, пов’язаних із захистом, зберіганням та поверненням достоїнств цієї спадщини.

У міру можливостей все більш значні кошти мають виділятись на охорону і повернення достоїнств культурної спадщини за участю органів державної влади.

Без поклоніння та шани свого власного коріння жодний народ не виборе краще майбутнє для себе та своєї батьківщини. Рід, підтримка власної культури, повага до свого минулого – це те, на що має орієнтуватися справжній патріот, громадянин держави. Культурна спадщина не має кордонів, вона об’єднує серця людей потужними знаннями своїх пращурів, весь світ вона виводить на шлях духовного розвитку та гармонії.

Ганна Максимчук


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO