Новий начальник ДБР у Миколаєві Олег Денега: альфонс на утриманні дружини та...

Новий начальник ДБР у Миколаєві Олег Денега: альфонс на утриманні дружини та тещі з мільйонами та елітною нерухомістю

Загрузка...

18 липня 2018 року Комісія з відбору кандидатів на найвищі посади в Державному бюро розслідувань відібрала перших 27 кандидатів. Та відбулося це з гучним скандалом.

Адже за день до цього у ЗМІ вже було опубліковано список переможців. Як так сталося, що ще до голосування Комісія визначила, хто переміг, – окреме питання, яке, безумовно, потребує окремого розслідування. Однак зосередимося на переможцях конкурсу, адже серед них досить багато одіозних осіб, яких підозрюють у порушенні українського законодавства.

Знайомтесь, переможець на посаду директора територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаєві – Олег Петрович Денега.

Про детальну біографію прокурора Олега Денеги можна дізнатися із судового рішення Голосіївського районного суду. Річ у тому, що у 2016–2017 роках він намагався через суд домогтися виплати йому пенсії. Саме тому судом було встановлено, що в 1993 році Олег Петрович Денега вступив до Львівського державного університету імені Івана Франка і в 1998 році закінчив повний курс навчання в Одеській державній юридичній академії за спеціальністю «правознавство». 30 червня 1998 року Олегу Петровичу було присвоєно кваліфікацію юриста.

З копії трудової книжки Олега Денеги вбачається, що 2 липня 1998 року він був призначений стажистом на вакантну посаду помічника прокурора міста Дрогобича і відтоді працює на посадах слідчого та прокурора в органах прокуратури. Отже, можна зробити висновок, що Олег Петрович безперервно працює прокурором аж із 1998 року. Також варто додати, що прокурору таки не вдалося відсудити собі пенсію.

Із різноманітних ЗМІ ми можемо дізнатися й про інші місця роботи Олега Петровича. Наприклад, відомо, що до 2009 року він обіймав посаду прокурора Шевченківського району (м. Львів), а в період 2009–2011 років очолював прокуратуру міста Львова. Після цього, 14 травня 2012 року, його призначили на посаду начальника управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Львівської області, а 27 вересня 2012 року – на посаду  начальника відділу з питань розгляду листів і прийому громадян прокуратури Львівської області.

У 2014 році Олег Денега, відповідно до наказу Генерального прокурора України, отримав посаду  заступника начальника Головного управління – начальника управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту. Свою ж нинішню посаду, а саме заступника начальника Департаменту підтримання обвинувачення та представництва інтересів держави в судах, Олег Петрович обійняв 31 січня 2018 року.

Проте у 2018 році Олег Петрович вирішив змінити роботу в прокуратурі на роботу в Державному бюро розслідувань. Він брав участь у конкурсі на керівні посади ДБР і претендував на посаду директора територіального управління в місті Миколаєві. На тестуванні на знання законодавства Олег Денега отримав 99 балів зі 100 можливих. Він також успішно пройшов співбесіду і, як наслідок, потрапив у список переможців і був рекомендований на посаду директора територіального управління в місті Миколаєві.

Цікаво, що у списку ймовірних переможців на конкурсі, який опублікували ще до фінального засідання Комісії з відбору, Олега Денеги не було. Натомість очільником теруправління мав би бути скандально відомий суддя Євген Аблов. Втім, рішення комісії було іншим. Безумовно, громадськість позитивно сприйняла не призначення Євгена Аблова, однак і до Олега Петровича Денеги є досить багато питань із приводу його доброчесності та статків. Наприклад, у ЗМІ зазначається, що Олег Петрович не вказав у своїх деклараціях вартість майна та не зазначив жодного права власності чи користування нерухомим майном.

Саме тому ми вирішили детально проаналізувати декларації Олега Денеги за 201320152016 та 2017 роки. У них Олег Петрович вказав 1,4 млн грн заробітної плати, з яких 608 тис. грн отримав у 2017 році після суттєвого підвищення зарплати для всіх прокурорів. Його дружина Наталія Денега за аналогічний період вказала 78 тис. грн доходу як «допомогу сім’ям із дітьми». У декларації чиновника ми можемо побачити, що разом із дружиною він має четверо дітей.

Варто відразу зазначити, що жодного нерухомого майна у власності прокурора немає. Натомістьусім майном у родині володіє Наталія Денега. Зокрема, у її власності із 2009 року перебуває будинок під Львовом у с. Солонка. Його площа – 472 кв. м.

Окрім будинку, у власності пані Наталії перебуває земельна ділянка в тій же Солонці площею 12 тис. кв. м. І тут виникає найбільше запитання. Може здатися, що саме на цій земельній ділянці й розташований будинок. Однак, відкривши кадастрову карту, можемо переконатися, що жодної земельної ділянки такого великого розміру на вул. Коновальця (на якій розташований будинок) немає. Тож очевидно, що ця ділянка розташована в іншому місці, яке нам, на жаль, знайти не вдалося, адже інформації про цю землю немає в Реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Натомість на вулиці Коновальця нам удалося знайти іншу земельну ділянку, власником якої значиться також Наталія Романівна Денега. Площа цієї ділянки – трохи більше як 12 соток, і, судячи із її фото, саме на ній розташований вищезгаданий будинок. Утім, жодної згадки про цю земельну ділянку в декларації прокурора немає, що, звичайно, є грубим порушенням законодавства! Та, навіть незважаючи на цей факт, відкритим залишається питання про можливість набуття такого будинку, адже, як ми побачили, Олег Денега всю свою кар’єру провів у прокуратурі, а його дружина вже довгий час узагалі не працює. Тож, звідки кошти на цю нерухомість, невідомо.

Ще більше запитань з’являється після перегляду декларації за 2013 рік. Адже в ній і площа будинку зменшена на 2 кв. м, і задекларована земля площею 1200 кв. м. Тобто в цій декларації немає жодної із двох вищезгаданих земельних ділянок, що теж є порушенням.

Також Наталія Романівна з 2001 року є власником квартири у Львові, площею 80 кв.м. На жаль, місце розташування цього житла з’ясувати теж не вдалося.

У ЗМІ Олега Петровича також звинувачували в тому, що, працюючи в Києві, він довгий час не вказував жодного права користування чи власності нерухомості у столиці. Це справедливо, адже навряд чи прокурор кожного дня їздив на роботу в Генеральну прокуратуру із Львівської області.

Ситуація змінилася лише 2017 року. Саме в цьому році Олег Петрович задекларував право користування службовою квартирою, площею 128 кв. м. Що цікаво, судячи з декларації прокурора, не він, а хтось із його родичів отримав це житло. А от хто саме з його родичів – невідомо, адже в декларації вказано, що «член сім’ї не надав інформацію» про своє ім’я.Ситуація, безумовно, дивна та потребує пояснення. По-перше, як ми далі побачимо, ніхто з родичів Олега Денеги не є держслужбовцем. По-друге, які мотиви у прокурора чи його родича не розкривати своє ім’я. І останнє та найголовніше питання: чи дійсно Олег Денега потребував службового житла?

У 2014 році теща прокурора, Надія Дмитрівна Піх, придбала в Києві квартиру за адресою: вулиця Академіка Вільямса, 3/7. Вражає і площа цього житла – 202 кв. м. І якщо взяти до уваги, що цю квартиру пані Надія купила вже готову, а не інвестувала в будівництво, то можна припустити, що вартість цього майна – щонайменше 5 млн грн. На своїй сторінці в соціальній мережі Надія Дмитрівна вказала, що проживає в Чехії, тому, ймовірно, що саме прокурор зі своєю родиною проживає в цій квартирі.

Цікава ситуація у прокурора й з автомобілем. У декларації за 2016 рік він декларував Toyota Camry 2012 року, яку він придбав у 2014 році. Але в декларації за 2017 рік цього авто вже немає, як і суми, за яку він продав його. То куди воно зникло? У ЗМІ згадується, що «Олег Денега оформив собі у власність викрадений автомобіль за підробленою довіреністю. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження № 12014040750001792». Цей факт підтверджується відповідним рішеннямСаксаганського районного суду міста Кривий Ріг. Як наслідок, у 2017 році, відповідно до рішення суду, це авто повернулося до справжнього власника, а тому автомобіль і зник із декларації прокурора.

Маючи велику родину та, вочевидь, витрачаючи велику кількість коштів на придбання майна, Олегу Денезі вдається досить багато заощаджувати з року в рік. В останній своїй декларації він вказав 710 тис. грн готівки.

Ми також проаналізували майно найближчих родичів Олега Петровича. Батьки пана Олега – Петро Михайлович та Ярослава Михайлівна Денеги. Матір прокурора із 2017 року є власницею будинку, площею 203 кв. м., та землі під ним. Це нерухоме майно розміщене в Дрогобичі. Батько пана Олега значиться власником квартири в Дрогобичі, за адресою: вулиця Наливайка Северина, 16.

Жоден із батьків прокурора не є та не був фізичною особою-підприємцем чи співзасновником компаній. Натомість обоє ще з часів СРСР працюють у Самбірському технікумі економіки та інформатики. Петро Михайлович є викладачем історії, спеціалістом вищої категорії, а Ярослава Михайлівна викладає математику.

У прокурора також є сестра Леся Петрівна Денега (нинішнє прізвище – Москалик). Її чоловік, Роман Ярославович Москалик, судячи з декларації, сьогодні обіймає посаду начальника відділу організації викриття економічних злочинів Дрогобицької податкової інспекції.

Батьки дружини прокурора – Надія Дмитрівна та Роман Миронович Піх. Окрім вищезгаданої столичної квартири, пані Надія є власником ще однієї квартири в Стрию (Львівська область). Площа цього житла – 82 кв. м. Ще однією квартирою в цьому ж місті володіє Роман Миронович Піх. В українських відкритих реєстрах нам також не вдалося знайти жодної інформації про бізнес пані Надії та пана Романа.

Остаточне рішення про призначення Олега Петровича Денеги, відповідно до Закону України «Про Державне бюро розслідувань», прийматиме директор ДБР – Роман Михайлович Труба. Ми вважаємо, що людина з такою кількістю порушень українського законодавства, як Олег Денега, не може очолювати територіальне відділення новоствореного правоохоронного органу. Тому сподіваємося, що Роман Михайлович візьме до уваги наведені нами факти та прийме законне й справедливе рішення.

blog.prosud.info


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO