“Укрпошта” може скоротити кількість відділень у сільській місцевості та перестати носити пенсії

“Укрпошта” може скоротити кількість відділень у сільській місцевості та перестати носити пенсії

Загрузка...

Як зазначає офіційний сайт «Укрпошти», про це йшлося під час наради із Президентом України Петром Порошенком, Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, Міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректора ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським та Головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним.

Керівництво “Укрпошти” наполягало на підвищенні тарифу на доставку пенсій, оскільки вважає його нерентабельним.

Однак 11 липня прес-служба Президента оприлюднила заяву Петра Порошенка, в якій він закликав утриматися від скорочення відділень “Укрпошти” в селах і припинення послуг із виплати пенсій через пошту.

“Державні підприємства повинні виконувати певні соціальні функції”, – підкреслив президент. – “Також з’явилася інформація про те, що відбудеться суттєве подорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я охоче підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості”.Наступного ж дня, 12 липня, центральні ЗМІ повідомили, що генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський подав у відставку.

В Кіровоградській дирекції ДП “Укрпошта” те, чи плануються скорочення відділень по області, не коментують, але й не спростовують.

Нагадаємо, що у квітні Міністерство інфраструктури підтримало підвищення тарифів на приймання та доставку “Укрпоштою” друкованих періодичних видань. З 1 липня до 31 грудня 2018 року тарифи підвищуватимуться у середньому на 24,7%. З 1 січня 2019 року на 19,2% порівняно з першим етапом.

Не зважаючи на те, що тарифи на доставку передплатних видань підвищувалися й раніше, друковані ЗМІ скаржаться, що якість послуг “Укрпошти” погіршилася – часто видання доставляються до передплатників із запізненням або й узагалі не доходять.

nk.org.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO