Виявляється сьогодні великий комбінатор Смілянський провів зустріч з журналістами де не тільки...

Виявляється сьогодні великий комбінатор Смілянський провів зустріч з журналістами де не тільки вчергове навішав їм на вуха локшини, але й пояснив свої “хатєлки”

Загрузка...

По-перше, Смілянський хоче, щоб “Укрпошта” могла продавати та віддавати в заставу майно. Це, за його словами, дозволить підприємству позбутися непрофільних активів. Насправді, це дозволить цій банді аферистів розпродати потрібним людям нерухоме майно Укрпошти і добре на цьому нагрітися. На щастя, цього не дозволяє закон і незрозуміло чому саме заради цієї банди Верховна Рада має робити виключення.

Ще цей приватизатор хоче отримати можливість “залучати кошти на модернізацію під державні гарантії”. Ну, звісно, банда прагне з величезними відкототами закупати все що треба й не треба, а розплачуватись за це будуть українці – платники податків.

Критичне для цього приватизатора питання, яке за його словами потребує нагального вирішення – підвищення тарифів на розповсюдження пенсій.

“Тариф не переглядався з 2004 року. Ми розрахували новий, його погодили усі, але, як ви можете здогадатись, не погодив Пенсійний фонд та Мінсоцполітики”, – розповів Смілянський (напевне це також обговорювалося у Президента в присутності міністра соцполітики і голови ПФУ).

За його словами, на сьогодні тариф дуже занижений – “Укрпошта” доставляє пенсії за 60% собівартості цих послуг. “Масштаб можливих збитків компанії у 2018 році – мільярд гривень” (це ж треба до такого допрацюватися!!).

Тут варто пояснити. ПАТ «Укрпошта» на відміну від інших суб’єктів, що здійснюють виплату і доставку пенсій, ці послуги надає за рахунок коштів солідарної системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, а тарифи на їх оплату, затверджені наказом Держкомзв’язку від 22.07.2004 № 166 і складають у місті – 0,79%, у селі, смт – 1,56% від суми пенсії. Варто зазначити, що ці тарифи на послугу виплати і доставки пенсій, ще на момент їх прийняття у 2004 році називалися економічно необґрунтованими, занадто завищеними і не мали розрахунку собівартості.

Видатки Пенсійного фонду на оплату послуг Укрпошти з виплати та доставки пенсій у 2017 році склали більше 2 млрд. грн. і постійно зростають у зв’язку зі здійсненням перерахунку пенсій, зокрема внаслідок зміни прожиткового мінімуму.

До Смілянського ця послуга була надприбутковою (адже вона була на додаток до основних поштових послуг), але він зумів довести її до 60% собівартості (бреше, напевне, знаємо як ці бандити підраховують собівартість).

Отже Смілянський за час свого панування і нищення Укрпошти зумів найрентабільнішу послугу з доставки пенсій зробити збитковою. Не будемо розглядати яким чином ця банда зуміла значно збільшити витрати і в десятки разів збільшити кредиторську заборгованість, але повірте, там варто починати кримінальне провадження за статтею “Навмисне доведення до банкрутства”.

Не дуже віриться що цьому аферистові задовільнять заяву про відставку (а чи була вона?) але його нові “хатєлки” не мають нічого спільного з тими обіцянками що він давав, коли його 2 роки тому призначали на посаду гендиректора.

Спостерігаємо за подями. Мініфраструктури має підписати йому контракт до 4 серпня, але Смілянський вчиняє шантаж щодо умов контракту.

Громадська рада Укрпошти


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO