Чому Смілянський вчинив блеф і шантаж зі своїм звільненням?

Чому Смілянський вчинив блеф і шантаж зі своїм звільненням?

Загрузка...

Чомусь після зустрічі у Порошенка ніхто не звернув увагу на фразу президента: 

“Закликав Міністра соціальної політики, Міністра інфраструктури, в.о. гендиректра «Укрпошти» та Голову правління Пенсійного фонду знайти компроміс – іншу модель, яку введуть в дію за рішенням Уряду, а поки система має працюватиме у звичному для населення режимі”.

Ось тут і є розгадка. Справа в “іншій моделі”, тобто в пенсіях та в грошах за послугу за їх доставку. І це – шалені гроші. Сьогодні вони дають майже ПОЛОВИНУ доходів Укрпошти. Не один високопосадовець вже замислювався над питанням а чому саме Укрпошта має отримувати ці доходи від пенсій?

Коли Смілянського тільки призначили він взагалі наївно намагався відкрити Поштовий банк, на рахунки якого будуть надходити десяткі мільярдів пенсій, які будуть там висіти певний час, а потім їх будуть розносити поштарі (хто б це йому подарував таку халяву?).

Отже, обурення президента викликало не закриття поштових відділень, а саме руйнування системи доставки пенсій, до якої люди (найактивніші виборці) найбільш чутливі. Саме через це на зустрічі були присутні міністр соцполітики та голова Пенсійного фонду.

Догралися Смілянський і Омелян із знищенням Укрпошти і водночас із доставкою пенсій. Тут недалеко і до соціальних заворушень. Такого ніколи не пробачать, тим більше перед виборами.
=======

Ще раз звертаю увагу, що Смілянський заговорив про свою відставку одразу після зустрічі з президентом, свою заяву він нібито віддав в руки Омеляну.

Смілянський озвучив умови, на яких готовий залишитися: можливість формувати власну команду на ринкових зарплатах, мати політичну незалежність, можливість проводити радикальні реформи і реалізовувати чітку стратегію розвитку підприємства.
“Мені потрібні нові люди, можливість сформувати команду на ринкових зарплатах. А без нових людей і власної команди неможливі реформи”, – пояснив свої умови Смілянський (ніхто не заважав йому 2 роки формувати свою команду, яку він називав “зірковою”. Його команда отримує найбільші зарплати серед всіх держпідприємств!
Напевно, у президента прозвучала вимога урізати непомірні витрати на цих бездарних “зірок”.
І де можна ознайомитися з його “ЧІТКОЮ СТРАТЕГІЄЮ”??)

Новий контракт, за його словами, повинен бути з адекватними умовами і відповідною системою мотивації в прив’язці до показників ефективності.

“Я запропонував модель – протягом року за підсумками кварталу я буду оцінюватися виключно за обсягом виручки, на річній основі – на підставі якості доставки, реалізації інвестиційної програми і проходженні річного аудиту”, – пояснив він. (що це за “виключний” показник – “обсяги виручки”?? Єдиним ефективним показником може бути лише прибуток. А “якість доставки” – там намалювати все що завгодно можна).

За виконання цих умов і підписання нового контракту Смілянський готовий продовжити роботу на посаді гендиректора “Укрпошти”.

====
І ще роз’яснення для журналістів, які пишуть “2 липня у нього закінчився контракт” і самі через два речення доповнюють: “При реорганізації у ПАТ він перейшов на посаду в. о. генерального директора”. Так, у нього на даний час не було контракту, на посаду в.о. гендиректора ПАТ “Укрпошта” його рік тому призначив без конкурсу Омелян незважаючи на стабільно жахливі фінансові результати діяльності.

4 липня Кабмін не призначав його генеральним директором ПАТ “Укрпошта”, а лише погодив йому умови контракту і зобов’язав Мінінфраструктури в місячний термін забезпечити укладення контракту зі Смілянським.

Громадська рада Укрпошти


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO