Чому пошта порожня, а листоноша – звільнена?

Чому пошта порожня, а листоноша – звільнена?

Загрузка...

На звернення мешканців с. Мельники Шацького р-ну до очільника Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» відновити роботу поштового відділення в їхньому селі та клопотання «Волинської газети» розглянути його по суті нарешті надійшла відповідь. Але крім риторики в ній нема конструктиву.Змилостивився відповісти особисто її директор Іван Шевчук (виконавець –Лукашевич М. С.). Лист вражає солідністю і навіть державною піклувальною риторикою.

Подаємо повністю: 

«Укрпошта, як національний оператор поштового зв’язку, здійснює всі можливі заходи, аби жоден клієнт не залишився без уваги та в міру своїх можливостей, намагається враховувати побажання існуючих та потенційних клієнтів. Основним завданням нашої діяльності є задоволення попиту населення в поштових послугах та забезпечення прибуткової діяльності від надання повного спектру послуг поштового зв’язку, а так як Товариство не є бюджетною організацією, відповідно самостійно визначає плани та завдання, кількість відділень поштового зв’язку та працівників, в такому обсязі, щоб мати можливість покрити витрати та забезпечити рентабельну діяльність. ВПЗ Мельники відкрите 02.01.2018 р. згідно Наказу Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» №733 від 29.12.2017 р., шляхом закриття ВПЗ Гаївка та відкриття Точки присутності Гаївка. Укомплектовано штат ВПЗ Мельники працівниками, які працювали у ВПЗ Гаївка – листоношами, по доставних дільницях села Мельники Дударчук Ірина Миколаївна 0.5 одиниці, Дударчук Наталія Вікторівна 0.5 одиниці. На посаду начальника ВПЗ Мельники 0.3 одиниці згідно штатного розпису, перейшла Дударчук І.М. із суміщенням роботи листоноші на 0.5 одиниці, з режимом роботи ВПЗ 3 дня в тиждень. Згідно поданої заяви на звільнення за власним бажанням Дударчук Ірини Миколаївни та не укомплектуванням посади начальником ВПЗ, відділення тимчасово закрите, наказ по ЦПЗ №2 №27 від 09.03.2018 р. Функції передані по обслуговуванню населення у Точку присутності Гаївка. Про відсутність працівників повідомлено в. о. Голови селищної ради Шацьк Цевух Л.С.

Оголошення розміщене на приміщенні ВПЗ Мельники. Про вакансію посади начальника ВПЗ Мельники та листоноші села Мельники повідомлено в Центр зайнятості смт Шацьк, працівникам селищної ради та населенню села. Однак, зазначена причина не зменшує нашої відповідальності перед Клієнтами в частині забезпечення високоякісного сервісу обслуговування, відповідно інтенсивно проводилась робота в напрямку укомплектування штату листонош і станом на сьогоднішній день всі вакансії листонош укомплектовані і доставка поштових відправлень, періодичних друкованих видань, виплата пенсій та соціальних допомог, реалізація товарів народного споживання, періодичних друкованих видань вроздріб, страхових продуктів, приймання передплати, комунальних платежів та інші види послуг будуть надаватись вчасно та в повному об’ємі. Враховуючи те, що Укрпошта зацікавлена в забезпеченні надання заявленого рівня сервісу своїм клієнтам, Ваше звернення прийнято до опрацювання з метою упередження виникнення подібних ситуацій в майбутньому. Разом з тим, ми вдячні Вам за небайдуже ставлення до нашої компанії та якості послуг, що надаються і думка клієнтів щодо рівня їх обслуговування дуже важлива для нас, так як ми завжди прагнемо до вдосконалення наших процесів та сервісів. Нагадуємо, що у разі виникнення будь-яких питань щодо обслуговування в Укрпошті, Ви завжди можете звернутися за консультацією до Контакт-Центру за телефоном 0 800 300 545, написати нам на електронну скриньку. Сподіваємось на взаємопорозуміння».

Ми б також сподівалися на порозуміння, якби не бачили небажання очільника облдирекції ПАТ «Укрпошта» до будь-якого конструктивного діалогу. Бо, на відміну від Івана Шевчука, ми добре володіємо ситуацією. Більше того (ми про це нагадували головному волинському поштовику!), що саме завдяки спільно проведеній роботі журналістів «Волинської газети» і сільської громади не укрпоштівцям (що вони приписують собі за заслугу!), а нам вдалося знайти працівниць для Мельниківського відділення, наполягти на його відкритті та навіть забезпечити приміщення, включно зі стільцем для нового, дуже сумлінного працівника.

А далі фактично почалася двомісячна укрпоштівська війна супроти неугодної працівниці. Це виявилося у небажанні вищого керівництва давати консультації, навчати та ділитися досвідом, а ще намагатися використати працівницю у своїх нечесних оборудках (про це прямо сказано в зверненні громади!).

Коли ж це не вдалося, то почалася не просто блокада, а й навіть намагання дискредитувати нового очільника мельниківського відділення «Укрпошти».

Тож «заслуга» начальства поштового куща з Володимира-Волинського хіба що у тому, що їм вдалося спочатку преміюватися за відкриття нового відділення в с. Мельники, а потім… «прикрити» відкрите спільними зусиллями (у тому числі самого Івана Шевчука!) новостворене відділення. Звісно, ми сподівалися, що Іван Шевчук, як справжній державник і професіонал, на звернення редакції газети проведе ретельне службове розслідування. Та схоже, що мітлу потрібно брати більшу і зі столичним розмахом…

Принаймні, про це свідчить депутатський запит до в. о. керівника ПАТ «Укрпошти» п. Смілянського І. Ю. «Щодо відновлення функціонування поштового відділення зв’язку ПАТ «Укрпошта» у с. Мельники Шацького р-ну Волинської обл. від народного депутата України Степана Івахіва (№236/12-06). Він за підписом голови Верховної ради Андрія Парубія вже направлений для розгляду Ігорю Смілянському.

Ось такого резонансу і розголосу набрала непрофесійна діяльність підопічних Івана Шевчука. Що далі? Відписками вже ніяк не відбутися. Адже факти, що стали відомими редакції газети, є системними, і стосуються вони не одних Мельник, а багатьох-багатьох поштових відділень і листонош, яких ставлять у дуже не поштові і не поштиві рамки (згадаймо хоча б свіже звернення народного депутата України Ірини Констанкевич щодо ситуації на Любомльщині).
Прикро, що звернення місцевого депутатського корпусу, жителів с. Мельники (до 100 підписів людей! – ред.) залишилося без належного реагування обласного поштового керівництва. Знову ж – у селі з ініціативи сільської громади знайдені нові працівниці, а далі, як об камінь, спотикаються об ту ж «кущову володимир-волинську практику», яка не отримує належної оцінки з боку керівництва облдирекції ПАТ «Укрпотшта».

Що ж, тепер уже не лише мельниківська громада та «Волинська газета», але й Верховна Рада триматимуть вирішення проблем сільських листонош на особливому контролі.

volga.lutsk.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO