Під час акцій протесту в Москві постраждав кореспондент DW

Під час акцій протесту в Москві постраждав кореспондент DW

Загрузка...

Поліцейський вдарив спеціального кореспондента DW Михайла Комадовського кийком по голові, коли поліція увійшла в натовп демонстрантів на Пушкінській площі.

Під час акції протесту в Москві в суботу, 5 травня, постраждав спеціальний кореспондент DW Михайло Комадовський. Це сталося перед пам’ятником на Пушкінській площі.

За словами журналіста DW, співробітник поліції завдав йому удар кийком по голові, коли група поліцейських вчергове увійшла в натовп демонстрантів, щоб затримати учасників з плакатом. Крім того, Комадовський розповів, що пізніше один зі співробітників ОМОНу поставив йому підніжку.

Масові затримання

Акції протесту “Він нам не цар” пройшли у 90 містах Росії. У багатьох із них, у тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі, заходи не було узгоджено з місцевою владою. Демонстранти вимагали реальної боротьби з хабарництвом і бідністю, повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції, повномасштабної судової реформи, звільнення всіх політв’язнів, а також свободи ЗМІ та інтернету.

До вечора 5 травня під час акцій було затримано близько 1600 осіб. Зокрема, в Москві, за даними правозахисного медіа-проекту “ОВД-Инфо”, поліція затримала 703 учасника демонстрації, а в Санкт-Петербурзі – понад 230 осіб. Євросоюз засудив жорстокі дії поліцейських і масові затримання демонстрантів.

dw.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO