Анонс: «Перехрестя Балу» — документальний фільм до Дня прикордонника

Анонс: «Перехрестя Балу» — документальний фільм до Дня прикордонника

Загрузка...

24 квітня о 17.00 в кінотеатрі «Жовтень» (вулиця Костянтинівська, 26, Київ),напередодні Дня прикордонника, відбудеться прем’єра повнометражного документального фільму «Перехрестя Балу». Картина створена Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

У центрі  картини – чотири українських воїни, які героїчно тримали оборону на сумнозвісному блокпості «Балу». Трагічна доля переслідує стратегічний об’єкт, названий позивним свого першого командира, капітана Ільгара Багірова «Балу». Потрапивши в оточення під час розвідки в тилу противника, щоб не здатися в полон, капітан підірвав гранатами себе разом з ворогом. Пізніше, в результаті зіткнення, старший прикордонного наряду на блокпості —  В’ячеслав Семенов отримав звання Героя України, але вже посмертно.

Стратегічне перехрестя стало точкою зіткнення світоглядів, характерів та інтересів. Люди різних мирних професій, вимушені були швидко оволодіти військовим мистецтвом, щоб вижити і не збожеволіти на перехресті «Балу».

У зйомках, які проходили у різних містах країни, взяли участь військовослужбовці 11-го батальйону територіальної оборони, 128-ї гірсько-піхотної бригади, 30-ї бригади Збройних Сил України, оперативно-бойової прикордонної комендатури «Могилів-Подільський» Держприкордонслужби – захисники блокпосту «Балу» .

Генеральний продюсер фільму — О. Дріз, керівник МПЦ «Фор-Пост», в активі якого ціла серія документальних фільмів на військову тематику: «Заміновані вірністю», «Одесити на Донбасі», «Іспит на людяність», «Війна на нульовому кілометрі»  та міжнародні проекти.

Режисер – Євгеній Коваленко

Режисер монтажу – Сніжана Потапчук

Після показу, орієнтовно о 18.15, відбудеться прес-конференція, в якій братимуть участь представники Державного агентства України з питань кіно,Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, а також автори фільму.

Форма акредитації ЗМІ: https://goo.gl/forms/wYwP2Ayluk7nPaXH3

Контакти для отримання додаткової інформації та акредитації ЗМІ:

(050) 330 93 57, [email protected] , [email protected]


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO