Ігор Ткачук: оптимізація логістичних процесів в Укрпошті дозволила суттєво скоротити витрати

Ігор Ткачук: оптимізація логістичних процесів в Укрпошті дозволила суттєво скоротити витрати

Загрузка...

Укрпошта завершила один з масштабних проектів підприємства – оптимізацію логістичних процесів перевезення пошти магістральними поштовими маршрутами.

Проект, розпочатий Укрпоштою з метою забезпечення надійності доставки пошти при дотриманні оптимальності маршрутів перевезення, довів свою результативність та надав підприємству додаткову економічну вигоду. Завдяки проекту Укрпошті вдалося зекономити на витратах близько 45 млн. грн. на рік (з урахуванням виробничої програми та фінансового плану підприємства на 2015 рік).

За словами в.о. генерального директора Укрпошти Ігоря Ткачука, результати проекту відчутні та очевидні. «Сам проект спрямований на мінімізацію фінансових, часових і трудових витрат у процесі перевезення пошти, на підвищення ефективності використання матеріальних і людських ресурсів, збільшення прибутку від господарської діяльності. Отриманий економічний ефект вражає. У результаті підприємство стало більш конкурентоспроможним. Зекономлені кошти ми зможемо використати для розвитку та модернізації підприємства”, – наголошує Ігор Ткачук.

Окремо очільник Укрпошти оцінив сумлінну працю розробників проекту. «Праця поштовиків заслуговує на величезну повагу та подяку. Ми відзначимо та матеріально заохотимо кожного, хто брав участь у розробці та реалізації проекту. Впевнений, що це стане гарним прикладом для інших працівників. Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти для підприємства лідерські позиції на ринку», – сказав він.

За активну участь у розробці та реалізації проекту Ігорем Ткачуком, зокрема, відзначено головного ідейного натхненника проекту – директора з технології Укрпошти Людмилу Кузнецову, а також дев’ять інших працівників підприємства. Згідно з наказом керівника Укрпошти усі вони отримають грошову винагороду.

Завдяки оптимізації логістичних процесів відтепер всі поштові маршрути прокодовано, що дозволить у подальшому автоматизувати процес відслідковування виконання маршрутів та мати інформацію в реальному часі про місцезнаходження реєстрованої пошти.

Крім того, в рамках проекту змінено частоту курсування автотранспорту на внутрішніх поштових маршрутах, а також встановлено єдину частоту обслуговування всіх сільських населених пунктів: не менше трьох днів на тиждень та одного разу на день.
Також Укрпоштою розпочато проект через Фонд підвищення якості служби з удосконалення виробничого процесу перевезення пошти та преси на магістральних (міжрегіональних) маршрутах із застосуванням EU-палет із сітчастою огорожею. Реалізація проекту сприятиме ефективному використанню площі автомобілів при перевезенні пошти, а також додатковій економії витрат підприємством.

Джерело: http://ukrposhta.ua/igor-tkachuk-optimizaciya-logistichnix-procesiv-v-ukrposhti-dozvolila-suttyevo-skorotiti-vitrati