Зловживання даними Facebook: Цукерберг погодився свідчити у Конгресі США

Зловживання даними Facebook: Цукерберг погодився свідчити у Конгресі США

Загрузка...

Засновник і власник найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг після неодноразових закликів планує виступити в Конгресі США на слуханнях щодо захисту персональних даних.

Про це у вівторок повідомив телеканал CNN.

Співрозмовники телеканалу в Facebook повідомили, що Цукерберг дійшов до висновку, що йому доведеться давати свідчення Конгресу протягом декількох тижнів. Наразі компанія розробляє стратегію виступу Цукерберга в Конгресі.

Джерела в Facebook стверджують, що готовність Цукерберга до дачі показів також чинитиме тиск на генерального директора Google Сундар Пічаї і генерального директора Twitter Джека Дорсі зробити те ж саме.

Голова юридичного комітету американського Сенату Чак Грасслі офіційно запросив усіх трьох керівників на слухання 10 квітня, присвячені захисту персональних даних.

Раніше у вівторок ЗМІ повідомили, що засновник соцмережі Facebook відмовився відповідати на питання британських парламентарів у зв’язку зі скандалом довкола Cambridge Analytica.

Нагадаємо, компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з’ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.

eurointegration.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO