Геннадій Ткачук – Якісні українські дороги: від мрії до реальності

Геннадій Ткачук – Якісні українські дороги: від мрії до реальності

Загрузка...

Якісні українські дороги: від мрії до реальності

Українські дороги… Здається, ця тема ніколи не перестане бути актуальною, особливо з приходом весни, коли дорожнє покриття традиційно “тане” разом з останнім снігом.

Однак, «світло в кінці тунелю» таки є. Уряд на чолі з Володимиром Гройсманом запускає масштабну програму розвитку українських доріг на період 2018–2022 р. Відповідне рішення було прийнято 21 березня.

Активна робота з реконструкції автодоріг державного значення за новими стандартами розпочнеться вже з цього року. На це виділено рекордні 45,7 млрд. грн. Крім того, очікуються додаткові надходження (до 6 млрд. грн.) від “Митного експерименту” на місцеві дороги.

Велика увага приділятиметься контролю якості виконаних робіт. З 2018 року запроваджується новий 4-рівневий контроль якості реконструкції і будівництва доріг.

Нещодавно в державі було створено Координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху та схвалено рішення про формування мобільних груп, які проконтролюють ситуацію на дорогах і визначать їх дефекти.

Недоліки, виявлені в результаті перевірки якості робіт на раніше відремонтованих дорогах, мають бути виправлені за кошт підрядників – виконавців робіт.

Також збільшуються терміни гарантійних вимог для для середнього поточного ремонту (не менше 5 років) та для капітального ремонту автошляхів (не менше 10 років).

Варто зазначити, що активна боротьба з “бездоріжжям” в Україні розпочалася ще кілька років тому. З 2016 року уряду вдалося суттєво змінити ситуацію в дорожньому господарстві. У 2017 році в державі реконструйовано та побудовано понад 2 тис. км доріг, дорожні роботи велися на трасах по всій території України.

Реалізація нового довгострокового плану розвитку українських доріг дозволить не лише відновити найближчими роками автодороги, а й сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення. Планується створення 55 тисяч робочих місць у дорожній галузі, будівельній індустрії, дорожньому машинобудуванні та сфері обслуговування об’єктів придорожньої інфраструктури. Сумарний економічний ефект для національної економіки від реалізації Програми розвитку автодоріг становитиме близько 984 млрд. грн.

Звичайно, аби відновити сотні тисяч кілометрів українських доріг, потрібен ще не один рік, однак держава поступово рухається до цієї мети. Будемо сподіватися, що вже в найближчій перспективі українські дороги перестануть бути об’єктом саркастичних жартів та невдоволень автомобілістів, а відповідатимуть всім європейським стандартам якості.

Геннадій Ткачук


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO