Google витратить астрономічну суму на боротьбу з фейковими новинами

Google витратить астрономічну суму на боротьбу з фейковими новинами

Загрузка...

Google планує інвестувати $300 мільйонів на допомогу медіа та боротьбу з фейковими новинами, інформує 1NEWS з посиланням на ВВС.

В Google зазначають, що журналістика в цифрову епоху опинилась у незручному становищі, отже компанія має подбати про майбутнє галузі, з якою вона має спільну місію.

Зокрема компанія планує покращити доступ до новин в Інтернеті, наприклад, за допомогою швидких завантажень мобільних веб-сторінок.

В компанії також запевняють, що вже налаштували свої пошукові алгоритми на визначення фейкових новин, проте зупинятися на цьому не збираються.

У Google зазначили, що зараз буде запущена ініціатива під назвою Disinfo Lab, яка «буде використовувати обчислювальні інструменти та журналістський нагляд для моніторингу дезінформації під час виборів».

Також Google запустив проект MediaWise — у партнерстві зі Стенфордським університетом — щоб допомогти читачам новин «відрізняти факт від фантастики в Інтернеті».Філіп Шіндлер, головний комерційний директор компанії Google, зазначив, що компанія працює «тісно з галузями новин, щоб сприяти сталому зростанню».

Багато журналістських організацій сильно постраждали, оскільки журналістика «переїхала» в Інтернет протягом останніх 15 років, і тираж друку зменшився.Шиндлер заявив, що компанія Google випустила нову ініціативу під назвою «Підписатись на Google», яка дозволить читачам зареєструвати платні підписки від видавців-партнерів одним кліком.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO