Шахрайство в Ірпіні

Шахрайство в Ірпіні

Загрузка...

ТОВ «В квартирі»і компанія БГМ – «шервудські» шахраї в Ірпіні, чому мовчать правоохоронці

Сотні громадян, інвестувавши власні кошти в квартири ЖК «Шервурд Парк», що в Ірпені, стали жертвами шахраїв-будівельників, які вже четвертий рік поспіль годують людей солодкими обіцянками  щодо термінів завершення зведення житлового комплексу.

ЖК «Шервуд Парк» – привид!

Ще в 2014 році формальний забудовник ЖК «Шервуд Парк» Володимир Ріпа та фактичний, за договорами поруки, ТОВ «В квартирі» розгорнули потужну рекламну компанію комплексу  задля швидкого залучення інвесторів проекту. Обіцяючи золоті гори, зокрема щодо терміну будівництва, завзяті підприємці навмисно вводили покупців в оману.

Як виявилось, попри всі запевняння представників забудовників щодо законності дозвільних документів, в обласному та центральному національному офісах ДАБІ відомості про будівництво комплексу «Шервуд Парк» відсутні!

Тож, зрозуміло чому з будівельного майданчика зник інформаційний банер, чому  будівельники та представництво «В квартирі» періодично згортали свою діяльність, та чому врешті-решт остаточно зупинилося будівництво…

Чи варто казати про настрої та відчуття тих, хто день у день втрачав надію на отримання житла або хоча б повернення своїх кровних заощаджень, як з’ясувалося, вкладених у повітря?!

Естафету шахрайства прийняла компанія  БГМ

У січні 2017 року, коли всі заявлені терміни закінчення будівництва «Шервуд Парку» збігли і воно зупинилось на монтажі 9-го поверху, директор ТОВ «В Квартирі»  Віктор Крупій на зборах обурених інвесторів повідомив, що через протидію з боку міської влади, а також за браком грошових коштів не має можливості завершити будівництво.

За браком грошових коштів… а де ж тоді поділися гроші вкладників, адже майже всі з них зробили стовідсоткову передплату встановленої вартості квартир?! До речі, кошти вносились готівкою бухгалтеру або юристу офісу ТОВ «В Квартирі» без надання останніми квитанцій.

Нажаль, отримати від злодія Крупія відповіді на це питання так і не вдалося. Натомість він запропонував передати недобудову для закінчення будівництва іншому забудовнику – компанії БГМ. Щось на кшталт «де б перепозичити, щоб віддати», але вибір в інвесторів був невеликим…

Більшість з них, вислухавши доповіді представників БГМ про прорахування економічної доцільності та можливості компанії завершити будівництво першої черги комплексу «Шервуд Парк» до кінця 2017 року, були змушені переукласти попередні договори купівлі-продажу з новим забудовником В’ячеславом Глухоманом.

Особливої уваги в цьому питанні вимагає той факт, що під час переукладання договорів нотаріус заповнив антиконституційний пункт, відповідно до якого інвесторам забороняється звертатися до правоохоронних органів за захистом своїх прав. На зроблене зауваження він не відреагував і виправлення до договору внесені не були. Таким чином компанія БГМ створює умови для максимального зниження ризику супротиву з боку вкладників.

І хоча, в зазначеному документі новий забудовник Глухоман своїм підписом підтвердив, що отримав від першого забудовника Ріпи недобудову в стадії 60% готовності, документацію і всі необхідні матеріальні засоби для закінчення будівництва та виконання всіх договірних зобов’язань,  знущання над людьми продовжилось!

До тепер будівництво не відновлено та відсутні бодай якісь ознаки щодо його легалізації!  Наразі грошей, яких вже не було, знов не має, а забудовник заявляє про проведення перемовин з черговим новим забудовником! Слід зазначити, що не повернуті гроші і тим, хто відмовився переукладати договори!

Сьогодні можна вже з упевненістю говорити, що «Шервуд Парк» – це заздалегідь продумана та спланована афера за змовою шахраїв-будівельників – Ріпи, Крупія та Глухомана.

Пастка небезпечна й досі

Дивно, але допоки ошукане товариство марно шукає допомоги, оббиваючи пороги відповідальних служб і структур, злочинці з «БГМ»  безперешкодно шукають нових довірливих покупців, мабуть по другому колу продаючи квартири недобудованого «Шервуд Парку».

Обережно! На сайті компанії «БГМ» пропонуються лояльні умови придбання квартир в ЖК “Шервуд Парк” в розстрочку з фіксацією ціни в гривні та розповідається про високі етичні норми, надійність і відповідальність забудовника перед своїми покупцями.

В той же час ті, хто вже втрапив у халепу, не втомлюються писати скарги та звернення до правоохоронних органів, але  жодної перевірки по суті так і не було проведено.

Хто є хто

Куди більш результативним виявилось розслідування журналістів.

По-перше, компанія «БГМ» охоплює широкий комплекс послуг: розробляє, оформляє, реалізовує, але НЕ БУДУЄ!

Також, згідно документам організації, ліцензію на господарську діяльність, пов’язану із створенням об’єктів архітектури має зовсім інша юридична особа – ТОВ «Кийбуд Альянс», а «БГМ» – це всього лише підставна компанія, основною спеціалізацією якої є реєстрація в ДАБІ, за допомогою корупційних схем, недостовірних даних про початок незаконного будівництва. Такою є практика і ТОВ «В квартирі»!

Отже, саме так «Шервуд Парк» отримав декларацію на початок будівництва, але згодом не втримали чи не донесли, і її було відкликано!

Окрім того, з достовірних джерел відомо, що тривалий час «БГМ» знаходилась під управлінням колишнього секретаря Ірпінської міської ради та  вдалого «будівельника» фінансових пірамід Ігоря Вишнякова, який через низку кримінальних проваджень був змушений тікати до Іспанії. На його рахунку десятки мільйонів гривень непокритих боргових зобов’язань перед фізичними особами, а також кількома найбільшими банками України… Саме з його особистістю пов’язана низка будівельних скандалів в Ірпені, зокрема що точилися навколо ЖК «Панорамний», ЖК «Суворов» тощо. Але навіть з Іспанії, посередництвом тиску, погроз та впливових зв’язків він і надалі виводив гроші з українських будівельних проектів аби забезпечити особисте заможне життя за кордоном!

Цікавими є відомості і про так званих забудовників Володимира Ріпу та Віктора Крупія.

Так, в 2013 році проти Віктора Крупія  Ірпінським МВ ГУМВСУ та Шевченківським РУ Києва було відповідно порушено дві кримінальних справи. В обох випадках за шахрайство у сфері нерухомості.

Дрібним шахраєм вже давно є і Володимир Ріпа, якого в 2012 році було викрито у викраденні ЖК монітор LG, через що Ірпінським відділом поліції було відкрито кримінальне провадження.

Зважаючи на все вище викладене, редакція  звертається до глави ГПУ Юрія Луценка та Міністра Внутрішніх Справ України Арсена Авакова з проханням  терміново вжити заходів щодо забезпечення законних прав інвесторів ЖК «Шервуд Парк» – вул. Виговського, 2-К , які потерпають від шахрайських дій керівництва ТОВ « В квартирі» та ТОВ «БГМ».

politica.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO