Ігор Мізрах: Чому так погано і що робити?

Ігор Мізрах: Чому так погано і що робити?

Загрузка...

Майже чверть населення України живе у відносній бідності.

За даними ООН, за межею бідності в Україні перебуває майже чверть населення. У 2011 році частка українців, які витрачають на продукти харчування більше 60 відсотків сімейного бюджету, склала 41,5 відсотка. В Інституті демографії та соціальних досліджень в Києві стверджують, що цей критерій бідності в Україні відповідає рівню 2006-го року.

Заробітки звичайних громадян України впали до критичної позначки в зв’язку з глибокою економічною кризою.

Про це я прочитав в економічному огляді прес-служби Світового банку. Відзначається, що в нинішньому році українці ще більше збідніли в порівнянні з попередніми роками через кризу, а також через збільшення вартості енергоносіїв для населення України.

НАЯВНІ ДОХОДИ СУТТЄВО ЗНИЗИЛИСЬ В РЕЗУЛЬТАТИ ГЛИБОКОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПАДІННЯ, ПРИ ЦЬОМУ РЕАЛЬНЕ СКОРОЧЕННЯ ВІДБУЛОСЬ В РОЗРІЗІ ЯК ТРУДОВИХ, ТАК І НЕТРУДОВИХ ДОХОДІВ

«Підкреслю, що аналітики Світового банку зробили заяву про про погіршення умов на ринку праці: реальна зарплата ще в грудні 2016 року впала на 13% в порівнянні з минулим роком, а рівень безробіття в кінці 2016 року зріс до 9,5%», – говорить Ігор Мізрах.

«На небагатих верствах населення негативно відбилося і масштабне підвищення цін на енергозабезпечення, хоча нова програма субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за результатами оцінки бідності дещо послабила його ефект», – підкреслює Ігор Мізрах посилаючись на статистичну інформацію Світового банку.

Цікаво відзначити, що, в той час як звичайні українські громадяни ледь зводять кінці з кінцями, влада Києва продовжують набивати кишені вкраденим з кишень українців.

У той же час рейтинги найбагатших людей за останні роки дозволяють зробити висновок про безперервне збільшення капіталів українських олігархів.

«В Україні триває первинне накопичення капіталу», – зробив заяву Ігор Мізрах. За його словами, в інших країнах подібні процеси вже дійшли свого завершення. Там багаті люди, навпаки, починають позбуватися від неприбуткових підприємств. Таким чином, відбувається перерозподіл промислових активів між різними бізнес-групами.

Ще одним фактором стрімкого збагачення олігархів на Україні економіст вважає непрозору приватизацію. Як приклад Мізрах називає бізнес-імперію Ахметова. За останні місяці вона істотно розширилася завдяки купівлі цілого ряду стратегічно важливих об’єктів. При цьому експерт не пам’ятає, щоб на торгах могли бути присутні інші бажаючі придбати ті ж підприємства.

До того ж, за словами Ігоря Мізраха, державні підприємства продавалися за цінами, заниженими в декілька разів. «Тепер їх оцінюють за реальною ринковою вартістю, що і збільшує статки Ахметова», – пояснив Мізрах. За даними агентства Bloomberg, за рік капітал цього українського олігарха збільшився на 31,5 відсотка, тобто на 4,5 мільярда доларів.

Також Мізрах Ігор звернув увагу на те, що такий розвиток співпав з посиленням авторитарних тенденцій в Україні. На тлі змін політичної ситуації і структури влади багато олігархів отримали можливість прибрати до рук весь бізнес, який вважався цікавим і прибутковим на Україні, – додав Мізрах.

Найбільшою проблемою для держави і суспільства Мізрах вважає вивезення капіталу за кордон. Також широко використовуються схеми виведення доходів в офшорні зони. На думку Мізраха, олігархи намагаються таким чином застрахувати себе від політичних ризиків всередині країни.

ІНВЕСТОРИ В ПАНІЦІ ЗАЛИШАЮТЬ КРАЇНУ. ТІЛЬКИ ЗА І КВАРТАЛ ПОТОЧНОГО РОКУ ОБЄМ ПРЯМИХ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ(ПІІ) ЗМЕНШИВСЯ НА 10, 2%, АБО НА 4,65 МЛРД. ДОЛ.

А поки … Поки що в Україні панує морок насильства і брехні, що виходить від правлячого олігархату і їх іноземних, особливо заокеанських покровителів. Не бажаючи піднятись на висоту часу й подій, щоб осягнути власні слова й дії, нова-стара влада України продовжує бездумно брехати, обіцяючи безперервні «реформи», «очищення люстрацією», перемогу «національних інтересів», наведення «порядку» і т.п.

При цьому ретельно приховується ворожість національним інтересам українського народу самого походження правлячої верхівки в країні. Здійснювана нею люстрація кадрів, що працюють у всіх галузях, більшою мірою проявляється у формі кримінальних кадрово-етнічних чисток і незаконних форм звільнення працівників, з порушення норм Конституції та законодавства про працю, з метою заміщення наявних кадрів представниками своїх кланів. А це, в кінцевому підсумку, означає, остаточне руйнування колишньої, більш здорової системи підбору компетентних кадрів, і зміцнення своєї кланової системи, з метою посилення експлуатації і її незворотності.

Влада олігархів в Україні завжди буде протиставляти інтереси держави, як свого чиновницького апарату насильства, інтересам поневоленого ними народу. Істинному НАРОДОВЛАДДЮ завжди будуть брехливо протиставлятися «інтереси демократії» і ніким не затверджених «європейських цінностей».

Адже мало, хто замислюється над тим, що на словах правителі України спекулюють «європейськими цінностями», але не зважуються ПИСЬМОВО ЗАКРІПИТИ ЇХ В ЗАКОНАХ і забезпечити їх в реальному житті і дійсності. Ці цінності використовуються лише як казка і обманка. Сама спекуляція і протиставлення європейських, євразійських, світових, східних та інших цінностей, потрібні владі, щоб розділяти і володарювати. Самої мети досягти таких цінностей, влада сама собі не ставить.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO