Скандал з закупівлею касових апаратів в УКРПОШТІ, наберає обертів.

Скандал з закупівлею касових апаратів в УКРПОШТІ, наберає обертів.

Загрузка...

Новопризначений керівник Укрпошти Ігор Ткачук підписав наказ про проведення службової перевірки щодо прозорості проведення державних закупівель касових апаратів на суму майже 21 млн. грн.

Нагадаємо, 27 жовтня за результатами відкритих торгів щодо закупівлі 3200 електронних контрольно-касових апаратів Укрпошта акцептувала пропозицію ТОВ «Систем Груп Україна», яка виявилися найвигіднішою.

«Завдяки пильній увазі громадськості з’явилася інформація про можливі зловживання та корупційні діяння щодо закупівлі касових апаратів на суму 21 млн. грн. Саме з цього приводу мною вже ініційована службова перевірка, – зазначив Ігор Ткачук. – Тема закупівель касових апаратів є надзвичайно актуальною, великі державні закупівлі проводяться щороку».

Укрпошта на сьогодні володіє одним з найбільших парків касових апаратів в Україні – приблизно 12,5 тис. касових апаратів та реєстраторів. Щороку підприємство закуповує 3-4 тис. таких апаратів через списання старих приладів та необхідність встановлення нових у зв’язку з постійним розширенням мережі автоматизованих відділень.

«Сподіваюся, що службова перевірка допоможе розібратися з реальною ситуацією щодо прозорості проведення цього тендеру Укрпоштою, визначити обґрунтованість ціни при закупівлі касових апаратів та спростувати або підтвердити інформацію, яка викликала великий резонанс у громадськості», – сказав очільник Укрпошти Ігор Ткачук.

Джерело : http://ukrposhta.ua/igor-tkachuk-iniciyuvav-sluzhbovu-perevirku-zakupivli-kasovix-aparativ