Мін’юст створив робгрупу для стягнення 172 млрд грн штрафу з “Газпрому” в...

Мін’юст створив робгрупу для стягнення 172 млрд грн штрафу з “Газпрому” в юрисдикціях, з якими Україна має договір про правову допомогу, – Петренко

Загрузка...

Міністерство юстиції України сформувало міжвідомчу робочу групу, яка запустить процес виконання рішення українського суду про стягнення з “Газпрому” (РФ) 172 млрд грн (близько $6 млрд) штрафу Антимонопольного комітету України в зарубіжних юрисдикціях, повідомив міністр Павло Петренко.

“Є багато юрисдикцій, які можуть бути використані, враховуючи наявність в України договорів про правову допомогу”, – сказав він “Інтерфакс-Україна” в кулуарах інвестфоруму “Драгон Капітал” у Києві в четвер, передає Цензор.НЕТ

Також глава Мін’юсту відмовився назвати їх на цьому етапі процесу.

За його словами, він може зайняти кілька років залежно від юрисдикції, оскільки необхідно визнання рішення українського суду на території країни, з якою є договір, і запуск виконання самого рішення.

“Але ми налаштовані дуже оптимістично, щоб виконати це рішення в повному обсязі”, – заявив П.Петренко.

Він нагадав, що раніше в рамках виконання цього рішення на території України були знайдені всі належні “Газпрому” активи, на них звернено стягнення.

“Йдеться про майже 100 млн грн і корпоративні права, які “Газпром” має в Україні”, – уточнив глава Мін’юсту.

Нагадаємо, в січні 2016 року АМКУ оштрафував “Газпром” на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Раніше Виконавча служба відкрила провадження щодо стягнення з “Газпрому” штрафу АМКУ 172 млрд гривень (половину суми становить власне штраф, половину – пеня за несплату) і арешту його майна, після того як Вищий господарський суд відмовив “Газпрому” в скасуванні штрафу АМКУ і пені в розмірі 172 млрд гривень. Зараз сума українських вимог ще збільшилася за рахунок суми виконавчого збору (17,193 млрд гривень). Таким чином, виконавче провадження відкрито на 189,125 млрд грн (понад $7,1 млрд).

censor.net.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO