Стратегічна сесія, присвячена розвитку системи виконання судових рішень

Стратегічна сесія, присвячена розвитку системи виконання судових рішень

Загрузка...

Сьогодні разом з керівниками Головних територіальних управліню юстиції та управлінь державної виконавчої служби проводимо стратегічну сесію, присвячену розвитку системи виконання судових рішень.

Еволюція системи ДВС наразі є одним із пріоритетних напрямків роботи Мін‘юсту. Серед завдань на цей рік – підвищення ефективності роботи виконавчої служби та рівня обслуговування громадян; введення безперервної системи навчання та підвищення професійності виконавців; відкритість, прозорість та комунікація з суспільством.

Фото Сергея Шкляра.

Окремий напрямок у роботі ДВС у 2018 році – боротьба зі злісними неплатниками аліментів. Для цього було прийнято закон #ЧужихДітейНеБуває, який вступив в силу 6 лютого і передбачає низку новацій і обмежень, які тепер можуть застосовуватися до недобросовісних боржників, які ухиляються від сплати аліментів. На виконання вимог Закону Мін‘юстом запущено Єдиний реєстр боржників зі сплати аліментів, надано рекомендації та роз’яснення державним виконавцям щодо застосування норм нового законодавства, а також розроблена технологічна картка роботи державних виконавців під час стягнення аліментів.

Фото Сергея Шкляра.

Крім цього, у всіх регіонах України створено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів, а в декількох областях додатково працюють мобільні групи з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

За 10 днів з початку дії законодавчих нововведень державні виконавці заборонили виїзд за кордон більш ніж 25 000 боржників, понад 21 000 боржників обмежили у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Станом на 16 лютого понад 6 000 боржників оголошено у розшук.

Фото Сергея Шкляра.

Завдяки винесенню цих постанов і застосуванню встановлених законом обмежень, за 10 днів державними виконавцями стягнуто 5,7 мільйона гривень заборгованості зі сплати аліментів. Всього за 10 днів органами державної виконавчої служби стягнуто понад 50 млн грн аліментів.

Сергій Шкляр


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO