Військові журналісти ЗСУ сьогодні вперше відзначають професійне свято

Військові журналісти ЗСУ сьогодні вперше відзначають професійне свято

Загрузка...
Військові журналісти Збройних сил України 16 лютого вперше відзначатимуть своє професійне свято.

Про це повідомив у Facebook міністр оборони Степан Полторак.

“Це заслужене вшанування мужності та героїзму військових журналістів, які від перших днів ворожої агресії були поруч із нашими військовослужбовцями у найгарячіших місцях українського спротиву. І подвиг українського солдата трагічно й символічно переплівся із місією військового журналіста, також здатного на самопожертву заради мирної та успішної перспективи для власної країни”, – написав міністр.

Він пояснив, що 16 лютого 2015 року неподалік від міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання загинув редактор редакції телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України “Бриз” капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін. Він до останнього подиху продовжував вести зйомку подій, з честю виконавши як військовий, так і журналістський обов’язок. “Саме тому 16 лютого віднині є днем вшанування професійної доблесті військових журналістів”, – наголосив міністр.

Полторак зауважив, що потрібно дякувати цим людям за те, що вперше у воєнній історії вони реально та практично взялися за захист інформаційного суверенітету України. “Саме військовим журналістам ми завдячуємо тій спільній та ефективній інформаційній протидії ворогу, яку вдалося організувати разом із представниками українських та закордонних засобів масової інформації”, – додав міністр. Про героїзм захисників України завдяки військовим журналістам дізнався і дізнається весь світ, зазначив він.

“Вітаю військових журналістів із професійним святом! Вірю, що разом ми наближаємо Перемогу!” – написав Полторак.

Як відомо, у 2014 році під Луганськом загинув журналіст Укрінформу Олег Задоянчук. Він був першим мобілізованим українським журналістом. Його вбито під час обстрілу в селі Дмитрівка Новоайдарівського району. Обстріл здійснювався із системи “Смерч” з території РФ.

ukrinform.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO