Політична війна в освіті: в.о. ректора НАУ Ісаєнко агітує за себе всупереч...

Політична війна в освіті: в.о. ректора НАУ Ісаєнко агітує за себе всупереч нормам діючого законодавства

Загрузка...

Повідомляємо, що 05.02.2018 року виконуючим обов’язки ректора Національного авіаційного університету Ісаєнком Володимиром Миколайовичем були БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО НАХАБНО порушені вимоги Положення про порядок проведення виборів ректора Національного авіаційного університету, які затверджено Вченою радою Національного авіаційного університету (протокол № 13 від 20 грудня 2017 року http://nau.edu.ua/site/variables/news/2017/12).

Відповідно до п. 2.9 цього Положення протягом встановленого строку підготовки до проведення виборів ректора Університету, а саме: між датою оголошення про конкурс на вакантну посаду ректора Університету та датою отримання Університетом офіційного листа Міністерства освіти і науки України, який містить перелік кандидатів для обрання на посаду ректора Університету, – всі особи, які подали документи для участі у конкурсі, є претендентами на посаду ректора Університету, які ще не набули статусу кандидата, і не можуть у той чи інший спосіб проводити агітаційні заходи (проводити зустрічі з працівниками та студентами Університету, розповсюджувати друковані або електронні агітаційні матеріали) за себе або інших осіб. В зазначений період не допускається проведення агітаційних заходів на користь будь-кого з претендентів іншими особами.

Не зважаючи на вищевикладені вимоги, використовуючи своє службове становище, виконуючий обов’язки ректора Ісаєнко Володимир Миколайович провів передвиборну піар-акцію на зустрічі з трудовим колективом факультету Економіки та бізнес-адміністрування НАУ, про що на офіційному сайті університету (http://nau.edu.ua/було розміщено відповідну інформацію 

Для запобігання видалення цієї інформації з офіційного сайту НАУ цетую її зміст:

“29 січня 2018 року в. о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко зустрівся із трудовими колективами кафедр логістики та маркетингу. Приводом для зустрічі стало створення на базі колишнього НН ІЕМ факультету економіки та бізнес-адміністрування.

Володимира Ісаєнка зустрів колектив кафедри логістики на чолі із завідувачем кафедри Марією Григорак. Керівник кафедри привітала поважного гостя і запропонувала оглянути приміщення, закріплені за новоствореним підрозділом. Володимир Ісаєнко особисто обійшов усі аудиторії та кабінети і оцінив якість зроблених там ремонтних робіт. Попутно очільник університету познайомився із працівниками кафедри та поцікавився їхніми першочерговими потребами. Викладачі кафедри логістики запевнили, що для них створені прекрасні умови для успішної роботи. А Володимир Ісаєнко пообіцяв, що поступово такі умови будуть створені на всіх кафедрах НАУ.

Завідувач кафедри логістики Марія Григорак розповіла про перспективні напрямки сучасної логістики та окреслила найближчі перспективи для кафедри та університету в цілому. Це, перш за все, – нова навчальна програма, а також проект договору із турецькими та польськими «вишами» у сфері авіаційної логістики, який може бути підписаний уже в березні цього року. Володимиру Ісаєнку подарували на згадку декілька видань з логістики, написаних співробітниками кафедри.

В. о. ректора також відвідав кафедру маркетингу. Він поспілкувався із співробітниками кафедри і поставив декілька питань щодо прийнятності умов роботи. Колектив висловив цілковите вдоволення умовами.
Після оцінки роботи викладацького складу Володимир Ісаєнко отримав можливість поспілкуватися із студентами обох кафедр та відповісти на питання, які їх цікавили. Серед пріоритетних були проблеми температури у навчальних аудиторіях в зимовий період, покращення умов практичної підготовки та використання інформаційних технологій у навчанні.

В. о. ректора розповів про роботи із енергозбереження, які постійно ведуться в університеті з метою покращення умов навчання. Серед них – заміна вікон, утеплення стін та контроль над рівнем опалення.
Відповіддю на питання про покращення умов практичної підготовки стало запровадження дуальної освіти. В. о. ректора окреслив основні переваги такого навчання та розповів про те, що уже зроблено у цьому напрямку.

Що ж до поліпшення умов використання інформаційних технологій у навчальному процесі, Володимир Ісаєнко зазначив, що комп’ютерна база університету не оновлювалася упродовж останніх 10 років. Тож коли адміністрація узялася вирішувати це питання, вона зіткнулася зі значною фінансовою проблемою. МОН виділяє певні кошти, університет також заробляє їх, але цього виявляється недостатньо. Для прикладу, у минулому році були закуплені 300 нових комп’ютерів, однак при потребі у 6000 для оновлення технічної бази усього університету це виявилося краплею в морі. Однією з альтернатив є забезпечення найближчим часом покриття всієї території НАУ wi-fi, завдяки чому студенти можуть користуватися інтернетом, працюючи на власних гаджетах. А тим часом робота у цьому напрямку буде невпинно вестися, щоб студентство мало кращі умови для навчання.

Наприкінці зустрічі в. о. ректора подякував співробітникам та студентам за увагу, пообіцяв взяти до уваги їхні проблеми і побажав успіхів у реалізації себе на благо університету та України.”

Також відповідно до п. 2.10 Положення про порядок проведення виборів ректора Національного авіаційного університету: “У разі виявлення агітаційних заходів (проведення зустрічей з працівниками та студентами Університету, розповсюдження друкованих або електронних агітаційних матеріалів), що можуть в той чи інший спосіб здійснюватись претендентами на посаду ректора Університету за свої або інші кандидатури або іншими особами за одного з претендентів на посаду ректора Університету, в період часу, коли вони не набули статусу кандидатів на посаду ректора Університету, Оргкомітет зобов’язаний письмово інформувати керівника Університету та Міністерство освіти і науки України про такі факти порушення норм законодавства України та цього Положення”.

Оргкомітет виборів, затверджений наказом в.о. ректора Ісаєнком В.М. (№607/од від 18.12.2017р.) на чолі з доктором технічних наук, професором Запорожцем Олександром Івановичем, проігнорував це порушення чим також порушив Положення про вибори ректора!!!

Виходячи з вищевикладеного пропоную:

1. У зв’язку із грубим порушенням в.о. ректора НАУ Ісаєнком В.М. законодавства України клопотати перед Міністерством освіти і науки України про недопущення включення Його кандидатури до списку претендентів на посаду ректора НАУ згідно з процедурою проведення виборів ректора (Постанова Кабінету міністрів України від 5 грудня 2014 р. № 726 про затвердження “Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника вищого навчального закладу (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1556-18).

2. Затвердити новий склад організаційного комітету виборів ректора НАУ.


Чому біолог Ісаєнко «стрімголів пробивається» в крісло ректора опублікує згодом…

По матеріалам: НАУ


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO