Зміни are coming… Реформа адвокатури стає ближче. Фінальні обговорення

Зміни are coming… Реформа адвокатури стає ближче. Фінальні обговорення

Загрузка...

Розвіюються міфів – закон таємний, його нікому не показують; адвокатуру відають під Мінюст; всіх змусять заново проходити екзамен;)

Сьогодні в Адміністрації Президента, керівник Ради судової реформи зібрав керівників Рад адвокатів всіх регіонів.

Це ще одне підтвердження щодо відсутності «секретності» законопроекту та готовності широкого обговорення законопроекту Про адвокатуру.

Фото Дениса Бугая.

Фото Дениса Бугая.

Фото Дениса Бугая.

Фото Дениса Бугая.

Ключові зміни:

(1) підсилення проф права та гарантії та інституту адвокатської таємниці, (2) доступ до професії – впровадження централізованого та анонімного тестування, «Пільговий» вхід для юристів 5 років (лише екзамен без стажування), (3) адвокатський запит, можна отримати все, окрім таємної інфо та ДСК, (4) помічник адвоката – фактично наділяється певними процесуальними правами, (5) підсилюється незалежність інституту дисциплінарної відповідальності, (6) реформа самоврядування.

Тема зустріч – самоврядування.

Проект передбачає: (1) децентралізація (змінення акценту повноважень з центру на місця), (2) скасовуються право «центру» скасовувати рішення регіональних рад, (3) нейтралізуються бар’єри щодо волевиявлення адвокатів на місцях, а саме: скасовується затвердження квот та положень про РАР, (4) масштабна зміна система виборів виключає можливість маніпуляцій + таємне рейтингове голосування, (5) ротація членів органів самоврядування. На посаді дозволяється бути лише два роки і не більше двох термінів, (6) зміна системи фінансування та прозорість використання бюджету. Про це в окремому пості.

Денис Бугай


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO