В Одеський порт повернулось судно, що перебувало у незаконному розпорядженні іноземної компанії

В Одеський порт повернулось судно, що перебувало у незаконному розпорядженні іноземної компанії

Загрузка...

Завдячуючи активній роботі керівництва Одеської філії державного підприємства Адміністрації морських портів України та ДП «Одеський порт» на підприємство прибуло т/х «Инженер Вальчук».

Після тривалих судових процесів танкер нафтопаливного класу, що у 2001 році було передано в бербоут-чартер компанії «Manchester Shipping S.A.» й не повернено у терміни, передбачені угодами, прибуло в акваторію Одеського порту. Наразі проводиться прийомка судна, його технічний огляд, встановлюються особи з числа екіпажу, а також продовжується робота щодо примусового стягнення з фрахтувальника завданих порту збитків.

Начальник ОФ ДП «АМПУ» Ігор Ткачук зауважив, що повернення танкеру – це результат наполегливої та злагодженої роботи фахівців державного підприємства.

– Юридичний відділ впродовж декількох років звертався до відповідних структур та самостійно намагався зв’язатися з компанією «Manchester Shipping S.A.» для виконання судового рішення. Завдячуючи професійній роботі служби безпеки порту вдалось встановити місце знаходження судна та своєчасно організувати заходи для повернення танкеру до Одеси. Наразі співробітники порту проводять огляд технічного стану судна, після проведення усіх необхідних заходів танкер працюватиме на користь держави.

Нагадаємо, через невиконання зобов’язань передбачених договором, державне підприємство «Одеський порт» звернулось до Морської арбітражної комісії, щодо повернення судна. Відповідно до рішення арбітражної комісії договір бербоут-чартеру підлягав розірванню, а компанія «Manchester Shipping S.A.» повинна була сплатити державному підприємству заборгованість та повернути танкер. Дане рішення набрало законної сили у вересні 2014 року. Впродовж 2014-2017 років Одеський порт неодноразово звертався до компанії «Manchester Shipping S.A.» з метою добровільного виконання рішення Морської арбітражної комісії, але листи залишилися без відповіді. Окрім того, службою безпеки порту було виявлено факт незаконного проходження теплоходу «Инженер Вальчук» технічного огляду та видачу суднових документів.

Дана інформація була підтверджена Регістром судноплавства України. Фахівці державного підприємства підготували звернення й направили його до правоохоронних органів та витребували документи, на підставі яких було проведено огляд. Оскільки у фрахтувальника були відсутні підстави для звернення до Регістру. Так, надаючи від імені Регістру судноплавства України послуг по здійсненню технічних оглядів з видачею суднових документів, посадові особи ігнорували рішення МАК, а також чинні судові рішення. В результаті проведеної роботи співробітниками Одеського порту було здійснено юридичні перешкоди незаконному утримуванню судна та його використання, внаслідок чого його було повернено на державне підприємство.

ilikenews.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO