В Одесі закінчили розслідування стосовно взятих на хабарі посадовців “Укрпошти”

В Одесі закінчили розслідування стосовно взятих на хабарі посадовців “Укрпошти”

Загрузка...

Чиновники вимагали хабар від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об’єктів у центрі Одеси.

В Одесі завершено розслідування стосовно посадовців «Укрпошти», затриманих на хабарі в розмірі $9,6 тис. у жовтні 2017 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, військовою прокуратурою Одеського гарнізону завершено досудове розслідування стосовно директора і начальника відділу Одеської дирекції ПАТ «Укрпошта». Вони обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (“хабар”). Як уточнили у прес-службі, 26 січня обвинувальний акт у справі направлено до Приморського районного суду Одеси для розгляду по суті. Слідством встановлено, що вищезгадану суму чиновники вимагали і отримали від підприємця за прийняття і позитивний розгляд заяви про надання в оренду державного нерухомого майна з правом подальшого викупу.

Також за хабар чиновники обіцяли ухвалити рішення про виставлення приміщень ПАТ «Укрпошта» на аукціон, сформувавши відповідний лот у системі Prozorro. Відзначається, що після затримання чиновники були відсторонені від займаних посад. Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2017 року в Одесі були затримані керівник відділу і начальник регіональної дирекції «Укрпошти» при отриманні великого хабара від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об’єктів у центрі Одеси. Співробітники СБУ задокументували, як чиновники оцінили в $9,6 тис.  щомісячну оренду трьох об’єктів нерухомості загальною площею майже 1,5 тис. кв м та земельної ділянки розміром 1,2 тис. кв м. Через рік зловмисники обіцяли бізнесменам за «окрему плату» почати процедуру відчуження на їхню користь майна «Укрпошти».

УНІАН


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO