Віталій Шабунін, голова Центру протидії корупції: “Слід використовувати усі законні методи для...

Віталій Шабунін, голова Центру протидії корупції: “Слід використовувати усі законні методи для захисту прав газети Експрес та її читачів”

Загрузка...

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін прокоментував багатотижневу блокаду “Укпоштою” газети “Експрес” — найбільшого україномовного видання країни.

Нагадаємо, керівництво “Укрпошти” заявило, що у 2018-ому році не поширюватиме “Експрес” серед десятків тисяч людей, що оформили передплату на газету, — всупереч тому, що “Укрпошта” зібрала від читачів десятки мільйонів гривень за цю послугу.

“Не важливо, що в голові директорів держпідприємств або посадовців. Важливо, якою є їхня юридична позиція, — наголошує Віталій Шабунін. — Якщо зрозумілої публічної юридичної позиції “Укрпошти” у цій ситуації немає взагалі (а це публічна справа!), то тільки за це варто звільняти її керівництво.

У відносинах будь-якого органу чи підприємства, що належить державі, та медіа усе має бути на сто відсотків публічно і прозоро. Вам раджу використовувати будь-які методи й засоби захисту своїх прав, прав читачів газети, які не суперечать закону”.

Зазначимо, журналісти газети “Експрес” готують масштабну акцію протесту “Червона картка для Гройсмана”.

“На сьогодні не існує жодної гарантії, що люди, які оформили передплату газети “Експрес” на 2018-ий рік, отримають її на початку січня. Втім, номер буде віддруковано, увесь тираж для передплатників буде доставлено на “Укрпошту”, яка зібрала з читачів кошти”, — йдеться у заяві незалежного видання.

У разі подальшого блокування доставки газети передплатникам 4 січня журналісти газети “Експрес” розпочнуть першу попереджувальну акцію протесту. “Ми вдамося до такого кроку, щоб відстояти право кожної людини на вільне слово”, — кажуть журналісти.

expres.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO