Лєднік Олександр Вікторович – Митниці «Рятують» Дороги України

Лєднік Олександр Вікторович – Митниці «Рятують» Дороги України

Загрузка...

Ситуація з дорогами в нашій країні залишає бажати кращого. Однак надія на кращі дороги, які дозволять насолоджуватися часом, проведеним у дорозі все таки є.

Постановою КМУ від 16.09.15 № 726 «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування в усіх областях та м. Києві, а також дорожньої інфраструктури у м. Києві» було запроваджено використання коштів за рахунок перевиконання митницями встановленого індикативного показника, або плану по надходженням до Державного бюджету України.

Постановю було затверджено механізм спрямування 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів.

Обсяг коштів, що підлягає зарахуванню до відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва, визначається пропорційно до суми перевиконання на відповідній території загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів за загальним фондом державного бюджету, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях відповідних областей та м. Києва.

Зазначене стало не аби яким стимулом для виконання і перевиконання встановлених для митниць планів. У рамках митного експерименту завдяки перевиконанню планових показників з митних надходжень до бюджету за 11 місяців поточного року ДФС спрямовано на розвиток дорожньої інфраструктури понад 11 млрд. 71 млн. грн. Це значна цифра, що має на меті покращити стан доріг.

Зокрема, за результатами січня – листопада 2017 року серед лідерів по перерахуванню коштів на реконструкцію доріг — Одеська митниця ДФС, яка спрямувала понад 2 млрд. грн., Київська – 1,7 млрд. грн., Львівська – понад 1 млрд. грн., Київська міська – понад 830,6 млн. грн. та Донецька митниця – майже 816 млн. грн.

Як зазначив прем’єр-міністр дороги є одним з пріоритетних завдань на 2018 рік. Однак, проект державного бюджету на 2018 рік містить кілька новацій для місцевих бюджетів. Найголовнішими з них є припинення так званого митного експерименту. Цей формат фінансування ремонту доріг неодноразово критикували експерти.

Замість нього місцеві бюджети отримають субвенцію розміром 11,4 млрд на ремонт та будівництво доріг.

Важко сказати чи буде так краще чи ні, ясно одне, що завдяки проведенню цього експерименту було відремонтовано велику кількість доріг, однак залишилось ще більше, отже будемо сподіватися що таке рішення піде на користь дорожній інфраструктурі.

politnavigator.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO