Суд взяв під варту підозрюваного у рейдерському захопленні ТРЦ «Victoria Gardens»

Суд взяв під варту підозрюваного у рейдерському захопленні ТРЦ «Victoria Gardens»

Загрузка...

Залізничний районний суд м. Львова застосував щодо Оджаклі Айтача запобіжний захід з можливістю внесення застави.

Сьогодні, 21 грудня, суддя Залізничного районного суду Львова призначив запобіжний захід підозрюваному в організації рейдерського захоплення львівського торгово-розважального центру “Victoria Gardens” Оджаклі Айтачу. Нагадаємо, Оджаклі Айтача було затримано 19 грудня, у Києві та доставлено до Львова.

Щодо підозрюваного застосували тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень. Згідно з рішенням, за нього можуть внести заставу в будь-який час протягом тримання під вартою.

У випадку внесення застави за підозрюваного зобов’язаний прибувати за кожною вимогою слідчого чи прокурора для вчинення необхідних процесуальних дій у кримінальному провадженні, не може залишати межі Києва без дозволу слідчого (суду або прокурора), повідомляти їх про зміну місця проживання, мусить утриматись від спілкування з представниками потерпілої сторони, свідками та експертами у справі, здати правоохоронним органам свої паспорти. Дата завершення дії цієї ухвали – 16 лютого 2018.

Засідання у Залізничному районному суді м. Львова тривало понад п’ять годин, а на його початок очікували близько шести годин. Під час судового засідання кілька разів відбувалися перерви. Більша частина тривала в закритому режимі. Водночас, охоронець звинувачуваного намагався не допустити журналістів до залу, де відбувалось судове засідання, в момент зачитування рішення, що є перешкоджанням професійній діяльності журналістів.

У підозрюваного під час судового засідання загострилось захворювання серця, тому до нього викликали “швидку” допомогу. Однак, після медичного обстеження лікарі не знайшли підстав для невідкладної госпіталізації, як і протипоказань до участі у судовому засіданні.

Нагадаємо, екс-директору ТОВ “Фенікс-Капітал” пред’явлено підозру у розкраданні майна ТРЦ “Victoria Gardens” на суму понад 8 млн грн. У жовтні Львівський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Петра Бігуна на рішення господарського суду Львівської області від 27 липня, яким визнано недійсним рішення, оформлене протоколом Загальних зборів ТОВ “Фенікс-Капітал” від 21 червня 2017 року.

За фактом підроблення документів, на підставі яких планувалось здійснити рейдерське захоплення, в Україні і в Туреччині були порушені кримінальні провадження. У Туреччині правоохоронці затримали спільників Оджаклі Айтача, а його самого оголосили в розшук.

ТРЦ “Victoria Garden” належить ТзОВ “Фенікс-Капітал”. Власником останнього є компанія “Ґлобкон Лімітед”, (Англія та Уельс), заснована громадянами Туреччини Бураком Башлілару та Хазінедароглом Юміт Сюлейманом. ТРЦ “Victoria Gardens” – найбільший торгово-розважальний комплекс Західної України.

redaxe.media

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO