Різдвяний еггног: ТОП три рецепти приготування

Різдвяний еггног: ТОП три рецепти приготування

Загрузка...

Незабаром католицьке різдво і святкові вихідні. Зазвичай ми звикли бачити, як герої американських кінофільмів напередодні святкувань попивають білий напій з густою піною, прикрашений спеціями та різдвяною атрибутикою. Як приготувати еггног і відчути справжній аромат Різдва з’ясувала журналіст видання Persona.Top.

Еггног традиційний

Готові еггноги із супермаркетів зазвичай не такі смачні, як приготовлені власноруч. Тому цей рецепт смачного кремового напою допоможе відчути смак і аромат Різдвяної історії. Перший президент Америки Джордж Вашингтон мав власний варіант приготування еггнога, також він давав напою настоятися кілька днів в холодильнику, аби збагатився його аромат.

Інгредієнти:

6 середніх яєць

150 грамів коричневого цукру

500 мл цільного молока

400 мл густого вершкового крему (48% жирності)

350 мл рому (чи іншого аналогічного напою)

Свіжий натертий мускатний горіх – за бажанням

Додатково можна використовувати різноманітні підказки про рецепти

Спосіб приготування

Яєчні жовтки змішайте в глибокій мисці зі 100 грамами цукру. Збийте міксером, поки суміш не стане блідо-жовтою.

Змішайте молоко, густий вершковий крем, ром (чи інший алкоголь), а також додайте натертий мускатний горіх.

Розлийте напій у дві пляшки по 750 мл, заткніть пробками і зберігайте в холодильнику. Еггног може зберігатися таким чином 2 тижні. Перед подачею заморозьте яєчні білки, потім розморозьте і вилийте в чисту металеву чи скляну чашу. Міксером збийте білки, додаючи 50 грамів цукру. Збивати до густої піни. Вилийте із пляшок еггног у велику посудину і поєднайте із збитими білками. Потім розлийте по склянках і зверху посипте свіжим натертим мускатним горіхом.

Фото – Julie’s Eats & Treats

Еггног від Джеймі Олівера з корицею та ваніллю

Версія різдвяного напою від відомого американського кулінара Джеймі Олівера полягає в тому, що молоко щедро збагачують ароматом кориці, мускатного горіха і стручками ванілі. А вже потім в тепле молоко додають збиті яйця, цукор та ром (чи бурбон).

Інгредієнти:

3 чашки (700 мл) цільного молока

1 склянка (240 мл) густого (як масло) вершкового крему

3 палички кориці

1 ванільний стручок (його треба розколоти і висікти насінини)

1 чайна ложка свіжого натертого мускатного горіха

5 яєць (відділити жовтки від білків)

2/3 (130г) чашки гранульованого цукру

3/4 чашки (175 мл) Bacardi Dark Rum або бурбон

Спосіб приготування

У каструлю злийте молоко, вершки, корицю, ваніль і мускатний горіх. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. Потім зніміть з плити і дайте загуснути.

У великій мисці змішати жовтки з цукром і збити. Далі додати молоко, продовжуючи мішати, поки суміш не стане однорідною. Після цього додати ром (чи бурбон) і добре перемішати. Поставити на ніч в холодильник, або ще краще на три дні.

Перед тим як еггног подавати, потрібно збити яєчні білки міксером до густої «стоячої» піни. Обережно додати еггног до білків, розлити по склянках і посипати мускатним горіхом.

Фото – PepperScale

Еггног за 5 хвилин

Цей легкий і смачно-вершковий домашній еггног можна приготувати всього за 5 хвилин за допомогою блендера.

Інгредієнти:

4 великих яйця (найсвіжіші)

3/4 склянки гранульованого цукру

1/2 чайної ложки сушеного мускатного горіха

1/4 чайної ложки кориці та коричневого горіха

3 унції коньяку (близько 1/3 склянки + 1 столова ложка)

3 унції бурбону (близько 1/3 склянки + 1 столова ложка)

1, 5 склянки цільного молока

1 склянка густого (як масло) вершкового крему

Спосіб приготування

Додайте цілі яйця до блендера і збивайте на середній швидкості 30 секунд.

Додайте цукор і збивайте ще 20 секунд. Потім додаємо мускатний горіх, корицю, коньяк, бурбон, молоко та крем – змішуємо ще близько 10-15 секунд.

Вилити еггног в герметичну посудину і дати настоятися в холодильнику протягом одного дня.

Перед подачею добре збовтайте, розлийте по склянках і зверху посипте мускатним горіхом і прикрасьте паличкою кориці.

Фото – Frolic Hawaii

 Історія еггнога розпочалася ще в XIV столітті в Англії. Він раніше називався “posset” і готувався з молока та елю (суміш добре нагрівали). Вже пізніше до напою почали додавати сирі курячі яйця. Відзначимо, що молоко та яйця на той час були досить-таки дорогими продуктами. Ситуація змінилася згодом – коли були засновані американські колонії. Тоді вже з’явилося вдосталь молока, рому та яєць завдяки освоєнню нових земель і напій став масовим і доступнішим.

В Україні є схожий до еггнога напій із назвою «гоголь-моголь» – збиті в піну яйця, які змішують з алкоголем чи іншим сиропом.

Автор: Ірися Герцун

persona.top


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO