Геннадій Ткачук: Україна нарощує свій логістичний потенціал

Геннадій Ткачук: Україна нарощує свій логістичний потенціал

Загрузка...

Україна продовжує нарощувати свої можливості і може стати надійним партнером для іноземних країн.

Завдяки чіткій позиції Прем’єр-міністра Володимира Гроймана нашій державі вдалося подолати надзвичайні виклики – падіння економіки, енергетичну блокаду, втрату ринків.

Впрoвaджeння сeрйoзних структурних рeфoрм зa oстaннi кілька рoків дoзвoлилo значно стaбiлiзувaти економічну ситуацію. Нині Україна демонструє поступове економічне зростання. Так, нa 2018 рiк зaклaдено зрoстaння ВВП нa рiвнi 3%. Крім того, в державу стали активніше надходити іноземні інвестиції.

Нагадаю, що Україна займає одну з ключових позицій у перевезеннях між Європою та Азією. Через Україну проходять 6 міжнародних транспортних коридорів, а загальний обсяг товарів, які можуть транзитом проходити через нашу державу, за підрахунками економістів, становить не менше 300 мільярдів доларів. Наша країна здатна організовувати логістичні маршрути як в напрямку Євросоюзу, так і в напрямку Китаю.

Як бачимо, наша держава має значні логістичні можливості, однак вони  потребують уваги й розвитку.

Тому серед важливих завдань, які на сьогоднішній день постають перед Україною, – поглиблення логістичних зв’язків з сусідніми країнами, державами транскаспійського та інших регіонів, а також розширення власних транспортних можливостей.

Наша держава поступово рухається до цієї мети. В країні активно триває впровадження інфраструктурних проектів, відновлення доріг, модернізація залізниці, розвиток портів, здійснюються заходи в рамках Національної транспортної стратегії. Також ведеться робота по дерегуляції діяльності у сфері міжнароних перевезень, з метою приведення до відповідності високим європейським стандартам.

Крім того, днями під час робочого візиту до Грузії Прем’єр-міністр Володимир Гройсман домовився про подальшу співпрацю у рамках “Нового шовкового шляху”, що проходить в обхід Росії. Взаємовигідний розвиток потенціалу України і Грузії та спільна реалізація проектів у  транспортній та транзитній сферах посилить співпрацю двох країн, а також дозволить збільшити взаємний товарообіг і запропонувати світу нові торгові шляхи.

Підсумовуючи вищенаведене, хочу наголосити, що розвиток логістичної сфери в Україні не лише сприятиме виходу нашої держави на нові ринки, а й дозволить стати вагомою частиною глобальної економіки та континентальних транспортних коридорів.

tkachukrada.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO