Депутат Руслан Сольвар заступився за фастівських медиків, яких планують звільнити

Депутат Руслан Сольвар заступився за фастівських медиків, яких планують звільнити

Загрузка...

На сьогоднішній день у зв’язку з прийняттям пакету реформ у медичній сфері українська медицина знаходиться у стані переформатування. Проте, не дивлячись на очікуваний позитивний результат обіцяних нововведень, питання скорочення медичних кадрів досі залишається актуальним.

Так, колектив терапевтичного відділення амбулаторії ЗПСМ міста Фастів звернувся нещодавно до народного депутата України Руслана Сольвара з проханням про допомогу у вирішенні питання з приводу скорочення терапевтичного відділення КЗ «Фастівський Центр ПМСД».

В кінці жовтня медики отримали повідомлення про можливе скорочення персоналу через два місяці. Скорочуються посади лікарів та медсестер загальної практики – сімейної медицини терапевтичного відділення Фастівської амбулаторії ЗПСМ, молодші медичні сестри. Звільнення має відбутися перед новорічними святами, що ускладнює непружену ситуацію в амбулаторії.

Нродний депутат Руслан Сольвар направив запит Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та міністру охорони здоровя Уляні Супрун, аби не допустити звільнення медпрацівників.

«На жаль, сьогодні права багатьох громадян щодо забезпечення їх рівними можливостями у реалізації права на працю обмежуються. Адже, скорочення медичного персоналу в невеликих містечках, в тому числі у місті Фастів, призводить до того, що звільнені громадяни позбавляються права працювати за своєю профільною спеціальністю у місті свого проживання.

Так, виникає ситуація, коли українці змушені шукати роботу у великих містах, або поза межами своєї Батьківщини, покидаючи свої домівки, а також своїх рідних. З огляду, на не стабільну економічну ситуацію, вважаю, що позбавляти людей профільних спеціальностей робочих місць, особливо у невеликих містечках, є неприпустимим», – зазначив Руслан Сольвар.

У своєму депутатському запиті Сольвар попросив вжити необхідних заходів щодо недопущення скорочення медичних працівників Фастівського Центру первинної медико-санітарної допомоги. А також попросив надати інформацію щодо шляхів вирішення ситуації, що склалася у фастівському медзакладі, у тому числі запропонувати нові робочі місця для лікарів, яких планують звільнити.

soshse.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO