Сумського лікаря звинувачують у навмисних вбивствах пацієнтів

Сумського лікаря звинувачують у навмисних вбивствах пацієнтів

Загрузка...

Прокуратура Сумської області направила до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього головного лікаря комунального закладу “Обласна спеціалізована психіатрична лікарня №2”.

Її звинувачують у знущанні над пацієнтами та підбурюванні колег до протиправних дій, – повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

За ініціативи прокуратури на початку року проведено ексгумацію семи трупів пацієнтів зазначеної лікарні, які померли в грудні 2016 року нібито від серцево-судинної недостатності, набряку головного мозку чи інтоксикації. Однак, згідно з офіційними результатами проведеної ексгумації та висновками судово-медичних експертиз встановлено, що патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилось, складені документи підроблені, причиною смерті 4 пацієнтів була гостра гнійна пневмонія.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з листопада 2016 року по січень 2017 року у відділеннях лікарні, де перебували пацієнти, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів при встановленій нормі – 20 градусів за шкалою Цельсія). Головний лікар, яка розуміла, що вплив таких температурних показникім може зашкодити здоров’ю пацієнтів, не вжила жодних заходів щодо поліпшення умов перебування пацієнтів у закладі лікування.

Головний лікар ставилась до пацієнтів лікарні як до неповноцінних членів суспільства. Загалом, у 2016-2017 роках на лікуванні в закладі перебувало 453 особи, які страждали від холоду. Смерть 4 із цих пацієнтів спричинена порушенням температурного режиму в приміщенні лікарні, – повідомили в ГПУ.

Розуміючи невідворотність покарання за залишення без допомоги постраждалих, обвинувачена, користуючись особистими зв’язками, підбурила лікаря-патологоанатома внести до офіційних документів неправдиві відомості щодо причин смерті хворих.

Судитимуть також лікаря-патологоанатома, яка не провела належним чином розтин трупів. Вона, за вказівкою головного лікаря, внесла сфальсифіковані дані про причини смерті хворих до медичної документації. Своїми діями вона приховувала правопорушення у стінах лікарні.

Головному лікарю та паталогоанатому психічної лікарні загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO