У Закарпатській області владні мародери хочуть вирубати 14 000 гектарів лісу, —...

У Закарпатській області владні мародери хочуть вирубати 14 000 гектарів лісу, — активіст

Загрузка...

Можливо з революційних часів ви трохи забули що таке #зрада і що #перемога …

Зараз нас підстерігає чергова #зрада – будівництво туристично-рекреаційного комплексу “Свидовця”. Для нього мають вирізати 14 тис га лісу ( с. Лопухово Тячівського району, с. Чорна Тиса та Ясіня Рахівського району).
Селянам обіцяють золоті гори, ні – мажуть медом по вухах і по очах. Пропонують знищити унікальну недоторканність природи цього регіону (доречі, що уже рідко зустрічається у ЄС і жителі союзу їдуть до Закарпаття, щоб насолодитись співом птахів, кришталевою водичкою, неймовірно чистим повітрям, барвами гірського різнотрав’я, чудовим лісом…). Натомість – 53 км витягів, більше 200 км лижних трас, поле для гольфу, аеропорт та сотні ресторанів та готелів. У цьому комплексі має вміщатись більше 30 тис осіб одночасно!!!

Проект презентували у колі своїх ще минулого року, обіцяючи економічне диво Закарпаттю (роботу, туристів, інвестиції, живі гроші, престиж та ін.)

Багато хто питатиме “яке діло простому сировару до таких глобальних проектів!?” А от таке. Я не готова дозволити загадити все у Закарпатті тільки тому, що хтось за це платить і заробляє на цьому! До того ж це моя вутцюзнина (хто не знає – мала Батьківщина), мама народилась і виросла у Брустурах (Лопухові), там живуть добрі, щирі та працьовиті люди.

Якщо подивитись на кліматичну карту Закарпаття, то одразу розумієш, що найбільша кількість опадів протягом року спостерігається саме там, де хочуть вирізати ліс для цього комплексу. І тільки якщо зберегти еко-систему регіону, ми матимемо можливості зберегти річки, що починаються біля Свидовця!

На наше з вами щастя, у Лопухові є місцеві активісти (Валерій Павлюк, Михайло Сойма, Василь Фабріцій), що виступають проти будівництва. Це совість громади, яка їм нагадує про важливість лісу для регіону і реальні наслідки від тотальних вирубок (повені 1998 та 2000 років). Місцевих активістів підтримують Environment People Law (EPL)/Екологія – Право – Людина (ЕПЛ), Рмео Екосфера, Information Center “Green Dossier” та свідомі жителі Закарпаття.
Місцева влада голосує обома руками “за курорт на Свидовці”.

Та важливо пояснити, що існує інша, відмінна думка екологів, юристів, соціальних активістів, фермерів, місцевих жителів та інших свідомих людей, які розуміють небезпеки порушення еко-систем у гірських регіонах.

Якщо вам також не байдуже, долучайтесь до нас, поширюйте інформацію, тегайте друзів, які можуть допомогти та просто розповідайте про таку проблему родичам, сусідам та друзям!
Кліматичні зміни прийдуть по нас усіх, а не тільки по тих, хто їх профінансував.
Я за #free_Svydovets, а ти!?

Inna Pryhara


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO