Інтерв’ю народного депутата Геннадія Ткачука на телеканалі Рада

Інтерв’ю народного депутата Геннадія Ткачука на телеканалі Рада

Загрузка...

Про зняття депутатської недоторканності, про порушення кримінальних проваджень щодо народних депутатів, роботу правоохоронців у цих питаннях, можливість політичних замовлень під час розслідування таких справ, про пенсійну та земельну рефому, про Конституційний суд та інше говорив у студії каналу Рада нардеп від БПП Геннадій Ткачук.

— До Верховної ради можуть внести подання на 5 депутатів, саме стільки прізвищ згадується щодо зняття депутатської недоторканності. Пане Геннадію,  як ви сприймаєте цю ситуацію?

— Прикро визнавати, що про це подання ми чуємо спершу з вуст ЗМІ, а вже потім інформація потрапляє до Ради. Повинно бути навпаки. Регламентний комітет має розглянути це подання і винести це на розгляд сесійної зали. Стосовно останніх 3-4 подань по Мосійчуку, по Сергію Мельничуку, по Новинському – недоторканість знято, але, я так розумію, справи не рухаються, або рухаються поволі. А ці справи треба доводити до кінця в судовій інстанції. Я вважаю, що правоохоронні органи повинні діяти не за принципом політичної доцільності, а діяти згідно закону. І якщо є якесь порушення, то без політичних окрас або партійної належності повинно бути те подання, а далі справа повинна розслідуватися і доводитися в суді.

— Уряд цього тижня погодив проект пенсійної реформи, відповідні законопроекти вже направлені до парламенту. Ваше ставлення до пенсійної реформи і до тих ідей, які уряд озвучував перед парламентом

Наголошую, це системна робота, яку розпочав уряд Володимира Гройсмана, я пишаюсь тим, що ми підтримали Прем’єр-міністра, адже на сьогоднішній день солідарна система пенсій не відповідає дійсності, бо люди які працювали 40 років, і ті, які пропрацювали 15 років, отримують однакову пенсію. Пенсія повинна визначатись з розрахунку, скільки людина працювала років, скільки зробила внесків в державу. Треба відновити справедливість, і більше шести мільйонів пенсіонерів повинні отримати збільшену пенсію. Також потрібно скасувати податок на пенсії. Він був введений два роки тому з огляду на те, що не вистачало коштів на армію у зв’язку з російською агресією. Однак на сьогоднішній день бюджет наповнюється, уряд В.Гройсмана знайшов більше 25 мільярдів гривень додаткових надходжень. Ці кошти будуть направлені на ремонт доріг, на оборооздатність, на фінансування медичної галузі.

Також під час розмови було обговоренно підвищення пенсійного віку,  підвищення мінімальної заробітної плати, законопроекти про Конституційний суд та кілька процесуальних кодексів, земельну реформу тощо.

Докладніше про ці та інші питання дивіться у відео:


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO