У Росії винесли вердикт у справі сина Мустафи Джемілєва

У Росії винесли вердикт у справі сина Мустафи Джемілєва

Загрузка...

Суд присяжних в Росії виніс вердикт у справі сина народного депутата Мустафи Джемілєва Хайсера.

Про це у своєму Twitter повідомив захисник Хайсер Джемілєва Микола Полозов.

“Отже, мій підзахисний Хайсер Джемілєв одноголосно виправданий присяжними за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських спонукань”, – зазначив він.

За його словами, присяжні також визнали Хайсера Джемілєва гідним поблажливості за звинуваченням у зберіганні зброї та боєприпасів.

И да, срок отбывания наказания Хайсером Джемиловым считается с даты фактического задержания 27.05.2013, т.е. уже 2 года он отбыл.
— Николай Полозов (@Moscow_advokat) 2 Червень 2015
При цьому за звинуваченням у зберіганні зброї та боєприпасів, а також заподіянню смерті з необережності колегія присяжних визнала Джемілєва винним. “Поставлені завдання захистом виконані. Присяжні винесли вердикт практично ідентичний вироку українського суду”, – відзначає Полозов.

За його словами, 4 червня відбудеться обговорення вердикту, після чого суд винесе вирок.

Нагадаємо, що у вересні 2014 лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що його сина Хайсера вивезли в Краснодарський край з СІЗО в Криму. Хайсер Джемілєв був затриманий 27 травня 2013 на місці вбивства – у дворі свого будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний місцевий житель.
Джерело:
http://newsonline24.com.ua/news/show/22416