Як Зеленський з контрабандою боровся

Як Зеленський з контрабандою боровся

Загрузка...

Як ми вже знаємо, вельмишановний Володимир Олександрович Зеленський пообіцяв побороти контрабанду до кінця 2019 року. Якщо не знаєте, то подивіться відео – там є його цитата.

Що б мало відбутися якщо б Зеленський поборов контрабанду? – Звісно, мало б відбутися збільшення надходжень в бюджет від митниці, мало б відбутися закриття магазинів в яких торгують контрабасом.

Оскільки другого, принаймні у Львові, точно не відбулося то я вирішив поцікавитимя що з першим – як в нас справи з надходженнями в бюджет від митниці.

І виявилося, що справи в нас погано:

– доходи від митниці в 2019 році зменшилися на 19 мільярдів у порівнянні з 2018 роком (339 мільярдів в 2018 і 320 мільярдів в 2019)
– план по доходах митниці в 2019 році виконаний всього на 90,7%.
– план по доходах митниці в 2019 році не виконаний в жодному з місяців, крім листопада і грудня. Але це виконання відбулося не за рахунок того, що митниця в ті місяці добре працювала, а за рахунок того, що зменшили план. Наприклад, в листопаді 2018 року було отримано 33,6 мільярдів гривень митних доходів, а план на листопад 2019 було встановлено на рівні 26,2, факт вийшов аж 26,5. В грудні 2018 року було отримано 29,7 мільярдів гривень митних доходів, а план на грудень 2019 встановлено значно менший ніж торік – 27,2 мільярда, а отримали 30,3, тобто, трохи більше ніж в минулому році.
– в усіх місяцях крім періоду з лютого по травень 2019 року і грудня 2019 року надходження митних платежів в бюджет є меншими ніж в 2018 році.
– при цьому імпорт товарів збільшився на 7%, експорт товарів збільшився на 7%.
– при цьому об’єми контрабанди оцінюються приблизно в 10 мільярдів доларів.
– при цьому ефект в гривнях і виконання плану є мінусовими.

АЛЕ Ж ДОЛАР ВПАВ – скажете ви.
Тому я заради справедливості порахував всі суми щомісячних надходження в доларах по середньомісячному курсу НБУ на основі даних з офіційного сайту НБУ.

… і вийшло, що сума митних надходжень в бюджет в 2018 і 2019 роках до непристойності ідентична і становить 12,44 мільярда доларів.

При цьому за період з січня по травень 2019 року (до якого Зеленський відношення не має) митниця давала приріст надходження в розмірі 75 мільйонів доларів. Отже, з приходом Зеленського, навіть в доларах доходи бюджету від митниці зменшилися на 75 мільйонів доларів.

Зношу ж наголошу… Об’єми контрабанди оцінюються 10 мільярдами доларів, зовнішньоторговий оборот зріс на 7%. А в митних платежах маємо мінус не те що в гривнях, а й в доларах.

Пруфи:
Дані про митні надходження:
https://www.treasury.gov.ua/ua/file-storage/2019-2
Середньомісячні курси НБУ:
https://bank.gov.ua/files/Exchange_r.xls

У відео нижче є таблиця, графіки та інше. Вирішив зробити у відео, бо так наочніше, так нічого не буде плутатися, нічого не треба шукати. В цьому є один мінус – для того, щоб порозглядати графіки детальніше треба тиснути паузу. Але ви справитеся)

Зато у відео є декілька бонусів. Адже тепер, з висоти 2020 року дуже цікаво послухати переможні реляції Алли Мазур про те, що контрабанда на митниці ставалася з дозволу вищого керівництва, про те що нарешті люди будуть жити краще і розповіді Зеленського як їх бояться контрабандисти, як не можуть знайти шляхи вручення хабарів і як він поборе контрабас до кінця 2019.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO